Urși sau oameni costumați? Scandal provocat de o grădină zoologică din China: „Sunt mai mici și arată diferit!” VIDEO

Urși sau oameni costumați? Scandal provocat de o grădină zoologică din China: „Sunt mai mici și arată diferit!” VIDEO

Câteva imagini cu un urs ridicat în două picioare au trezit îndoieli vizitatorilor unei grădini zoologice din China. Acest lucru i-a făcut pe unii să susțină că, de fapt, este vorba despre un om costumat în urs, nicidecum despre un animal adevărat.

Imaginile cu ursul în 2 picioare au creat controverse în China FOTO WeChat/Hangzhou Zoo

Ca să lămurească dilema, reprezentanții parcului au făcut câteva precizări importante. Ei au respins acuzațiile și au susținut că în fotografie apar urșii soarelui din Malaezia care sunt mai mici și arată diferit decât alți urși.

Videoclipul cu un urs soare stând pe picioarele din spate a circulat online, iar oamenii au remarcat poziția. Picioarele păreau prea subțiri, iar pliurile de blană îl făceau să fie asemănător unui om care purta o blană de urs, potrivit The Guardian.

Urșii soarelui sunt de mărimea unor câini mari și au o înălțime de cel mult 1,3 metri, în comparație cu până la 2,8 metri cât au grizzly și alte specii. Mai mult, pentru a-i convinge că nu e vorba despre o păcăleală, reporterii locali au fost invitați la grădina zoologică pentru a-i vedea pe urși din apropiere.

Un om nu rezistă la 40 grade Celsius cu un astfel de echipament

Într-o înregistrare audio care circulă pe WeChat, un purtător de cuvânt al grădinii zoologice a spus că animalul este cât se poate de real și că o astfel de escrocherie nu se va întâmpla niciodată într-o unitate administrată de stat. Acesta a mai spus că era practic imposibil ca la temperatura de 40 grade Celsius un om să reziste cu un astfel de echipament mai mult de câteva minute. Cu toate acestea, în China au mai fost situații hilare în parcuri zoologice. Alte grădini zoologice chineze au fost acuzate că au vopsit câini pentru a arăta ca lupii și măgarii pentru a arăta ca zebrele

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat