Ursula von der Leyen părăseşte summitul UE, după un contact cu un caz de COVID-19

Ursula von der Leyen părăseşte summitul UE, după un contact cu un caz de COVID-19

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a părăsit joi summitul european, la mai puţin de o oră de la începutul acestuia la Bruxelles, după ce a aflat că a fost în contact cu o persoană testată pozitiv pentru COVID-19, transmite Reuters.

''Tocmai am fost informată că un membru al 'front office' a fost testat pozitiv pentru COVID-19 dimineaţa aceasta'', a anunţat Ursula von der Leyen pe Twitter.

''Eu am fost testată negativ. Totuşi, ca măsură de precauţie, părăsesc imediat Consiliul European şi intru în autoizolare'', a mai precizat şefa Comisiei Europene.

Summitul european continuă conform programului stabilit.

Într-o declaraţie dată la sosirea la summit, Ursula von der Leyen a apreciat că, în timp ce evoluţia pandemiei în Europa devine ''tot mai îngrijorătoare'', statele Uniunii Europene ar trebui să stabilească reguli comune privind carantina şi testarea pentru COVID-19, astfel încât să se pună capăt mozaicului de reguli aplicate de ţările membre.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?