Ursula von der Leyen şi guvernul german susţin sancţionarea Belarusului

Ursula von der Leyen şi guvernul german susţin sancţionarea Belarusului

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a indicat vineri că susţine impunerea de sancţiuni împotriva responsabililor din Belarus 'care au încălcat valorile democratice sau comis abuzuri împotriva drepturilor omului', informează dpa.

'Sunt încrezătoare că discuţia de astăzi a miniştrilor de externe din UE va demonstra sprijinul nostru puternic faţă de drepturile poporului din Belarus la libertăţi şi democraţie', a transmis pe Twitter şefa executivului european.

Cei 27 de miniştri de externe din UE se vor reuni vineri după-amiază la Bruxelles pentru a lua în discuţie posibilitatea impunerii de noi sancţiuni Belarusului.

Acesta se află sub un embargou privind vânzările de arme şi de material ce ar putea fi utilizat în scop represiv, iar patru responsabili belaruşi au conturile blocate şi interdicţie de intrare în UE.

Dacă şefii de diplomaţii vor ajunge la un acord politic privind aplicarea de sancţiuni suplimentare, decizia va trebui adoptată oficial la o dată ulterioară.

Şi guvernul german s-a declarat vineri favorabil sancţiunilor în urma reprimării brutale a manifestaţiilor împotriva realegerii controversate a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko.

'Din punctul de vedere al guvernului, va trebui să fie vorba şi despre sancţiuni', a afirmat purtătorul de cuvânt, citat de AFP. subliniind că reuniunea constituie 'un pas important pentru formularea unui răspuns european comun la evenimentele din Belarus'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...