US Air Force, demonstraţie de forţă cu bombardiere B-1B Lancer

US Air Force, demonstraţie de forţă cu bombardiere B-1B Lancer

Trei bombardiere strategice americane B-1B Lancer care aparţin 7th Bomb Wing au zburat deasupra Indo-Pacificului alături de avioane F-16 ale Japoniei, ca parte a unui exercițiu comun care a durat 31 de ore.

Potrivit publicaţiei Air Force Magazin, misiunea bombardierelor americane B-1B, care a avut loc în luna ianuarie, a început și s-a încheiat pe teritoriul SUA. Bombardierele B-1B Lancer au decolat şi au aterizat de la Baza Aeriană Dyess din Texas, iar zburatul a durat 31 de ore.

Potrivit unui comunicat de presă al Forțelor Aeriene SUA, acest tip de misiune – cunoscută sub denumirea de CONUS-to-CONUS – este o dovadă că bombardiere strategice americane pot ’’decola de acasă,, și putem ajunge ,,oriunde în lume pentru a oferi sprijin ori de câte ori este nevoie”.

De asemenea, exercițiul a fost considerat un moment oportun pentru piloţii bombardierelor strategice americane B-1B Lancer de a creşte nivelul de interoperabilitate cu statele aliate din zona Indo-Pacifică, dar și o demonstrație a angajamentului SUA față de partenerii din regiune.

Zbprul de 31 de ore al bombardierelor americane B-1B, care a fost efectuat deasupra Indo-Pacificului alături de avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Imperiale Japoneze [Japanese Air Self-Defense Force, sau JASDF] a fost considerat o oportunitate pentru creşterea gradului de interoperabilitate cu piloții japonezi.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară