US Air Force, demonstraţie de forţă cu bombardiere B-1B Lancer

US Air Force, demonstraţie de forţă cu bombardiere B-1B Lancer

Trei bombardiere strategice americane B-1B Lancer care aparţin 7th Bomb Wing au zburat deasupra Indo-Pacificului alături de avioane F-16 ale Japoniei, ca parte a unui exercițiu comun care a durat 31 de ore.

Potrivit publicaţiei Air Force Magazin, misiunea bombardierelor americane B-1B, care a avut loc în luna ianuarie, a început și s-a încheiat pe teritoriul SUA. Bombardierele B-1B Lancer au decolat şi au aterizat de la Baza Aeriană Dyess din Texas, iar zburatul a durat 31 de ore.

Potrivit unui comunicat de presă al Forțelor Aeriene SUA, acest tip de misiune – cunoscută sub denumirea de CONUS-to-CONUS – este o dovadă că bombardiere strategice americane pot ’’decola de acasă,, și putem ajunge ,,oriunde în lume pentru a oferi sprijin ori de câte ori este nevoie”.

De asemenea, exercițiul a fost considerat un moment oportun pentru piloţii bombardierelor strategice americane B-1B Lancer de a creşte nivelul de interoperabilitate cu statele aliate din zona Indo-Pacifică, dar și o demonstrație a angajamentului SUA față de partenerii din regiune.

Zbprul de 31 de ore al bombardierelor americane B-1B, care a fost efectuat deasupra Indo-Pacificului alături de avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Imperiale Japoneze [Japanese Air Self-Defense Force, sau JASDF] a fost considerat o oportunitate pentru creşterea gradului de interoperabilitate cu piloții japonezi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…