US Open schimbă jucătoarea numărul 1 din lume: Noul lider, mărturisire simpatică în fața jurnaliștilor VIDEO

US Open schimbă jucătoarea numărul 1 din lume: Noul lider, mărturisire simpatică în fața jurnaliștilor VIDEO

Tenisul feminin va avea o altă „regină“, începând de luni, la o zi după terminarea US Open 2023. Pentru că atunci se vor publica noile clasamente mondiale, cu punctele acumulate de sportivi, la New York. Și, întâmplarea face că, atât la masculin, cât și la feminin, vom avea noi lideri după întrecerea de la Flushing Meadows.

Aryna Sabalenka va fi noua ocupantă a locului 1 mondial

Dacă Adevărul a scris deja despre revenirea lui Novak Djokovici pe locul 1 ATP, încă după prima săptămână a turneului american, acum s-a produs o schimbare de lider și la WTA. Eliminarea lui Swiatek în optimi și trecerea lui Sabalenka în sferturi au făcut ca, în acest moment, ierarhia live, actualizată în timp real, să aibă această configurație la vârf:

1. Aryna Sabalenka (Belarus, 25 de ani) – 8.396 de puncte

2. Iga Swiatek (Polonia, 22 de ani) – 8.195 de puncte

Alte două urcări spectaculoase se prefigurează, însă cu șanse mai mici. Concret, Coco Gauff poate ajunge pe 3 WTA, dacă va câștiga US Open, detronând-o pe Elena Rybakina, care a fost eliminată în turul III de Sorana Cîrstea. Iar Karolina Muchova, care urmează să o întâlnească pe „Sori“ la noapte (de la ora 02.00 dimineața, Eurosport), poate urca pe 5 WTA, dacă va cuceri trofeul la New York.

Sabalenka a dormit cu greu!

Revenind la situația de la vârful ierarhiei WTA, Iga Swiatek va fi dată jos de pe locul 1 mondial după 75 de săptămâni la rând în care a ocupat această poziție. Poloneza de 22 de ani a devenit lider pe data de 4 aprilie 2022 și va părăsi locul 1, luni, 10 septembrie 2023.

Aryna Sabalenka va ajunge, așadar, numărul 1 WTA, în premieră. Iar sportiva din Belarus a apărut în fața jurnaliștilor la US Open și a făcut o mărturisire simpatică: când a văzut că Swiatek pierde cu Ostapenko în optimi, Aryna a stins televizorul și s-a culcat cu greu, fără a afla rezultatul final! Motivul? Sabalenka a simțit că, dacă va urmări partida până la capăt și va vedea înfrângerea lui Swiatek, sinonimă cu trecerea ei pe locul 1 mondial, n-ar mai dormi!

VEZI MĂRTURISIREA FĂCUTĂ DE ARYNA SABALENKA

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?