USL la Mureș! Penelistul Ciprian Dobre PROPUNE PSD președinția Consiliului Județean!

USL la Mureș! Penelistul Ciprian Dobre PROPUNE PSD președinția Consiliului Județean!

USL se reface la Mureș! Actualul președinte al Consiliului Județean, cercetatul penal pentru luare de mită Ciprian Dobre, oferă PSD președinția CJ!

Iată mesajul de cununie postat pe Facebook de Dobre:

„Având în vedere perioada de negocieri politice de după alegerile locale, PNL Mureș face următoarea ofertă politică pentru PSD Mureș: PNL Mureș oferă funcția de Președinte al Consiliului Județean către PSD, propune un vicepreședinte pentru PNL și evident un vicepreședinte către formațiunea UDMR. Îl așteptăm la discuții pe președintele PSD Mureș, domnul Vasile Gliga, pentru a discuta această variantă onestă prin care PSD Mureș poate avea Președinte de Consiliu Județean. PNL Mureș împreună cu PSD au în Consiliul Județean Mureș 20 din 35 de mandate, deci o majoritate confortabilă.”

DNA: Președintele CJ Mureș, Ciprian Dobre, urmărit penal pentru mai multe infracțiuni 

Președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, este urmărit penal de procurorii DNA pentru luare de mită, spălare de bani și folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fapte săvârșite în calitate de prefect al județului. 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în perioada 30 noiembrie 2006 — 27 septembrie 2007, Consiliului Local Târgu Mureș a emis cinci hotărâri care vizau, în esență, concesiuni de terenuri, aprobarea prețului de achiziție a unui teren situat în municipiu, aprobarea unui studiu de fezabilitate, toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri.

DNA susține că, în același context, la 23 aprilie 2008, Ciprian Dobre, în calitate de prefect al județului, care avea obligația de a verifica și, după caz, de a ataca hotărârile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, a primit de la omul de afaceri suma de 120.000 lei, într-un cont personal deschis în mod expres pentru astfel de "încasări".

"Din suma astfel încasată, suspectul a retras în numerar 23.389 lei, iar o tranșă de 40.000 lei a fost direcționată către o asociație care avea sediul la aceeași adresă unde funcționau firmele controlate de omul de afaceri. La 16 iunie 2009, suspectul Dobre a înserat în declarația de avere faptul că a primit suma de 120.000 lei cu titlu de 'donație', în condițiile în care acest aspect trebuia menționat într-un document similar întocmit anterior", afirmă procurorii.

Anchetatorii au constatat că, începând cu 2008, Ciprian Dobre, în calitate de prefect și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, și-a folosit influența și autoritatea conferite de funcțiile publice și politice deținute în vederea obținerii de sume de bani pentru a fi folosite atât în interes personal, cât și în vederea finanțării campaniilor electorale.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...