USLM: Toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei în vigoare, cu aprobarea Metrorex

USLM: Toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei în vigoare, cu aprobarea Metrorex

Toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou, au anunţat reprezentanţii Unităţii - Sindicatul Liber Metrou (USLM), într-un comunicat de presă transmis, joi, AGERPRES.

"Referitor la Comunicatul de Presă postat astăzi, 25.03.2021, pe site-ul oficial al Metrorex, cu regret constatăm că ministrul Drulă (ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, n.r.) şi acoliţii săi numiţi în funcţii de conducere la Metrorex, nu numai că nu au respect faţă de dialogul social, dar nu au respect faţă de Constituţia României, faţă de legile ţării şi faţă de instanţele judecătoreşti. Toate magazinele din metrou au fost construite conform legislaţiei în vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou. În acest moment, Contractul de Asociere pe spaţiile comerciale şi situaţia spaţiilor fac obiectul unui proces aflat pe rolul instanţei de judecată. Noi, USLM, avem încredere în justiţia din România şi aşteptăm cu încredere hotărârea instanţei", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, director general al Metrorex, care "a fost "paraşutat" politic, "poate nu a luat la cunoştinţă aceste aspecte, dar îi cerem să nu mai vină cu asemenea "dovezi de credinţă" faţă de cei ce l-au numit şi ar trebui să comunice ministerului şi cetăţenilor că, prin proiectul de buget pe care doreşte să îl impună ca semn de "loialitate", va închide Magistrala 5, deşi anul trecut era un eveniment important pentru Guvernul României, iar prin concedierea masivă a mecanicilor de tren se va bloca activitatea Magistralei 2.

"Deja, de mâine, 26.03.2021, zece trenuri nu vor mai ieşi în circulaţie din lipsă de personal calificat. Grija faţă de siguranţa circulaţiei şi de obţinerea fondurilor necesare bunei funcţionări trebuie să primeze în activitatea directorului general, nu grija faţă de cei ce l-au numit în funcţie", au precizat sindicaliştii.

Metrorex a menţionat, joi, într-un comunicat de presă, că a notificat firma care administrează spaţiile comerciale din incinta staţiilor de metrou că aceste spaţii trebuie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran până la data de 2 aprilie.

"În acest context, ţinând seama şi de expirarea contractului încheiat cu firma care administrează spaţiile comerciale, a notificărilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat în repetate rânduri dezafectarea acestor spaţii, dar şi ca urmare a Raportului de control întocmit de Metrorex cu privire la luarea măsurilor ce se impun în concordanţă cu respectarea Normativului pentru proiectarea Construcţiilor şi Instalaţiilor Specifice de Metrou privind prevenirea şi stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administrează spaţiile comerciale ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 02.04.2021", se precizează în comunicatul semnat de către directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv.

Compania subliniază, totodată, că derularea în continuare a activităţilor din spaţiile comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului "periclitează securitatea persoanelor în caz de urgenţă, precum şi evacuarea rapidă şi sigură a acestora". "Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spaţiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice şi comercializarea produselor de patiserie. Precizăm că Metrorex nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a reda publicului călător condiţii de transport civilizate, în siguranţă şi în conformitate cu standardele europene", notează Metrorex. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale