Ușor, ușor, Ucraina împinge armata Rusiei cu spatele la zid

Ușor, ușor, Ucraina împinge armata Rusiei cu spatele la zid

De la începutul contraofensivei în 4 iunie, forțele ucrainene au eliberat aproape aceeași suprafața de teritoriu pe care Rusia a cucerit-o în șase luni, susțin analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului, citat de Sky News .

Soldat ucrainean lângă un lansator multiplu de rachete croat RAK-SA-12, pe frontul din BahmutFoto: Roman Chop / AP / Profimedia

ISW spune că în decursul a cinci săptămâni de când forțele ucrainene au început să atace pozițiile rusești au recucerit aproximativ 253 de kilometri pătrați de teritoriu.

Think tank-ul american a comparat această situație cu cea a forțelor rusești care au capturat în total 282 de kilometri pătrați în întregul teatru de operațiuni de la 1 ianuarie 2023.

ISW a citat, de asemenea, raportul Statului Major ucrainean potrivit căruia trupele Kievului au eliberat patru kilometri pătrați de teritoriu în direcția Bahmut în cursul săptămânii trecute.

Orașul devastat Bahmut a fost capturat de forțele rusești, cu ajutorul mercenarilor Wagner, în luna mai, fiind cea mai lungă și sângeroasă bătălie de la începutul războiului, o confruntare care amintește de o altă bătălie cu multă vărsare de sânge din istorie care a transformat câmpul de luptă de la Verdun într-un adevărat abator.

Atât Ucraina, cât și Rusia au suferit pierderi grele în bătălia pentru Bahmut, iar forțele Kievului încearcă să în recucerească.

Trupele ucrainene avansează la sud de Bahmut

Forțele ucrainene au reușit să avanseze la sud de Bahmut, potrivit ministrului adjunct al apărării din Ucraina. .

Hanna Maliar a declarat că trupele de apărare sunt acum la granițele orașului devastat din estul țării.

De asemenea, armata ucraineană a respins trupele rusești care încercau să avanseze în direcțiile Kupiansk, Limansk, Avdiivka și Mariinsk, a precizat Maliar într-o postare pe Telegram.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat