USR a depus listele de candidați la parlamentare pentru București

USR a depus listele de candidați la parlamentare pentru București

Reprezentanții Uniunii Salvați România au depus, joi seară, la Biroul Electoral Municipal, listele de candidați ai formațiunii pentru Camera Deputaților și Senat la București.

Delegația USR care s-a prezentat la BEM a fost condusă de fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu. Acesta a declarat că Uniunea Salvați România depune liste complete pentru București la Camera Deputaților și Senat.

"Avem un sentiment foarte bun. Reprezentăm cele peste 351.000 de semnături care sprijină USR. E o mândrie pentru noi. Nu ne facem niciun fel de griji că dreptul de a vota și de a fi votat care e garantat prin Constituție va fi respectat în România", a declarat Vlad Alexandrescu.

Legat de scorul electoral pe care speră să-l obțină USR, el a spus că va fi "exact acel scor care va face diferența".

"Și care va arăta că oamenii nu mai vor conivența dintre partidele mari, că își doresc o forță politică nouă care nu are alianțe obscure, care nu are interese în teritoriu, care nu are clientelă politică. O forță nouă politică care va fi o contraputere în Parlament pentru ceea ce nu vrem să se mai întâmple de aci înainte în România", a declarat Alexandrescu.

Acesta a precizat că Nicușor Dan, liderul USR, nu a fost prezent la depunerea listelor întrucât a avut o agendă foarte încărcată, începută încă de dimineață la Tribunal, unde s-a judecat o contestație legată de formațiune.

Cristian Seidler, candidat la Camera Deputaților, a declarat, la rândul său, că importantă va fi pe 11 decembrie, în ziua alegerilor, prezența la vot.

Lista USR la Senat este deschisă de Vlad Alexandrescu, pe locul doi fiind Cristian Ghica. Nicușor Dan deschide lista USR la Camera Deputaților, urmat de Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, și Cristian Seidler.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 Așa o fi? Atât de grav?

5 VIDEO Faza asta este de la Galați...