USR o dă în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie

USR o dă în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie

Uniunea Salvați România (USR) a depus vineri o acțiune în instanță la adresa primarului general Gabriela Firea, pentru calomnie.

"În urma incidentelor petrecute la ședința Consiliului General al Municipiului București din 8 iunie 2017, în care mai mulți cetățeni au solicitat să asiste la ședință și au fost împiedicați de polițiștii locali să intre în sală, primarul Gabriela Firea a făcut declarații calomnioase la adresa USR, atât în media cât și prin intermediul comunicatului de presă oficial emis de municipalitate", precizează USR într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit USR, în calitatea ei de primar și funcționar public, Gabriela Firea "a diseminat informații mincinoase, deși cunoștea caracterul fals al acestora. Afirmațiile primarului sunt de natură să-i învrăjbească pe cetățenii Capitalei, de aceea este de condamnat faptul că tocmai primarul general, în exercitarea atribuțiilor sale, alege să creeze tensiuni în rândul populației, mințind cu bună știință".

USR mai precizează că nu a avut niciun rol în aducerea cetățenilor respectivi la ședința consiliului, "în afara gestului făcut pe loc de către colegii Alexandru Gâdiuță și Ana Ciceală de a încerca să-i convingă pe polițiști să le deschidă ușa oamenilor. În acel moment, Alexandru Gâdiuță a fost agresat de către polițiști, la fel ca și cetățenii care aveau tot dreptul legal să asiste la ședință. Din filmările făcute de mai multe persoane din diverse unghiuri se poate vedea clar cine pe cine agresează".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

5 Așa arată decăderea unei dive...