USR PLUS: Mircea Toma, propunerea pentru poziţia de membru în CNA

USR PLUS: Mircea Toma, propunerea pentru poziţia de membru în CNA

USR PLUS îl susţine pentru poziţia de membru în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului pe Mircea Toma şi pe Dan Radu ca supleant.

"USR PLUS şi-a asumat ca obiectiv în cadrul coaliţiei de guvernare reforma Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), care trebuie să înceapă cu transparentizarea numirii membrilor, digitalizarea şi transpunerea directivei UE privind serviciile audiovizuale. În contextul în care urmează să fie făcute noi desemnări pentru anumite poziţii disponibile în cadrul CNA, USR PLUS a anunţat, încă de la începutul anului, că va face din această numire un proces transparent, bazat pe consultări şi competenţe. USR PLUS va propune întotdeauna profesionişti în funcţii publice. Prin urmare, îl susţine pentru poziţia de membru în cadrul CNA pe Mircea Toma, secondat de Dan Radu ca supleant. Ambele nominalizări au avut la bază profesionalismul şi integritatea pe care le-au dovedit de-a lungul timpului în domeniile în care au activat", se arată într-un comunicat al USR PLUS transmis, vineri, AGERPRES.

Doctor în psihologie, Mircea Toma, care este preşedintele ActiveWatch, organizaţie ce acţionează pentru protecţia drepturilor omului, a activat de-a lungul carierei sale profesionale în următoarele arii: monitorizare şi analiză mass media; advocacy pentru drepturile omului; formator antidiscriminare şi interculturalism; jurnalism; coordonare şi formare competenţe comunicare publică; asistenţă psihologică, educaţie media.

Dan Radu este vicepreşedintele Asociaţiei "Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei". Este absolvent al Institutului Politehnic din Iaşi şi a lucrat pentru mai multe instituţii mass-media, ocupând funcţiile de reporter, redactor-şef, director general, editor, director de programe.

"USR PLUS a apărut pentru că avem disperată nevoie să acoperim prăpastia dintre politică şi societate. Nominalizările lui Mircea Toma şi Dan Radu sunt încă un pas decent şi firesc pe care îl facem în această direcţie de a aduce societatea în politică. Ambii sunt oameni profesionişti, care sunt convins că vor reprezenta cu cinste în CNA valorile în care USR PLUS crede, ducând această instituţie acolo unde trebuie şi unde avem mare nevoie de ea", a afirmat Dan Barna, copreşedinte USR PLUS şi viceprim-ministru, citat în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, lider al Grupului Renew Europe în Parlamentul European, a spus: "Contăm pe anvergura morală şi profesională şi pe independenţa lui Mircea Toma pentru a readuce credibilitatea în această instituţie de reglementare, care va trebui reformată şi adaptată la noile realităţi ale audiovizualului din România şi Europa. Iar Dan Radu va aduce, alături de Mircea Toma, viziunea şi experienţa sa reformatoare pentru un audiovizual modern". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski