USR: PSD încearcă să pună mâna pe Justiție

USR: PSD încearcă să pună mâna pe Justiție

Președintele interimar al USR, Elek Levente, a declarat miercuri că PSD încearcă "să pună mâna" pe Justiție, după ce ministrul Tudorel Toader a anunțat mai multe modificări legislative.

 "Încercarea PSD este una de a pune mâna pe Justiție. Nu putem spune că nu avem încredere în CSM, dar trebuie să ținem cont că membrii CSM sunt numiți politic. PSD vrea să încalece Justiția cu sprijinul lui Tudorel Toader. Până acum, președintele a demonstrat că era deasupra partidelor politice, iar acum se vrea eliminarea influenței președintelui tocmai pentru ca numirea să se facă politic. Nu putem avea încredere în numirile politice, pentru că nu o să mai fie Justiția independentă", a afirmat, pentru AGERPRES, liderul USR.

Elek Levente a precizat că parlamentarii USR vor elabora moțiune simplă împotriva mai multor miniștri PSD.

"Colegii parlamentari lucrează la o moțiune simplă și sunt convins că vom avea și sprijinul PNL. Am vorbit cu ei și în principiu ne-au confirmat că și pe ei îi deranjează și sunt de acord. Vom face moțiunea împotriva ministrului Transporturilor legat de problema TAROM, ministrului Muncii și sunt mai multe acțiuni pe care le pregătim în sesiunea din această toamnă", a spus el.

Ministrul Tudorel Toader a declarat miercuri că una dintre modificările propuse la pachetul de legi ale Justiției prevede ca numirile în funcțiile de conducere la Ministerul Public să fie făcute de Secția pentru procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiției, în baza unei proceduri transparente, din care este eliminat președintele României. O altă modificare avută în vedere prevede ca Inspecția Judiciară să treacă la Ministerul Justiției.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”