USR: PSD încearcă să pună mâna pe Justiție

Președintele interimar al USR, Elek Levente, a declarat miercuri că PSD încearcă "să pună mâna" pe Justiție, după ce ministrul Tudorel Toader a anunțat mai multe modificări legislative.

 "Încercarea PSD este una de a pune mâna pe Justiție. Nu putem spune că nu avem încredere în CSM, dar trebuie să ținem cont că membrii CSM sunt numiți politic. PSD vrea să încalece Justiția cu sprijinul lui Tudorel Toader. Până acum, președintele a demonstrat că era deasupra partidelor politice, iar acum se vrea eliminarea influenței președintelui tocmai pentru ca numirea să se facă politic. Nu putem avea încredere în numirile politice, pentru că nu o să mai fie Justiția independentă", a afirmat, pentru AGERPRES, liderul USR.

Elek Levente a precizat că parlamentarii USR vor elabora moțiune simplă împotriva mai multor miniștri PSD.

"Colegii parlamentari lucrează la o moțiune simplă și sunt convins că vom avea și sprijinul PNL. Am vorbit cu ei și în principiu ne-au confirmat că și pe ei îi deranjează și sunt de acord. Vom face moțiunea împotriva ministrului Transporturilor legat de problema TAROM, ministrului Muncii și sunt mai multe acțiuni pe care le pregătim în sesiunea din această toamnă", a spus el.

Ministrul Tudorel Toader a declarat miercuri că una dintre modificările propuse la pachetul de legi ale Justiției prevede ca numirile în funcțiile de conducere la Ministerul Public să fie făcute de Secția pentru procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiției, în baza unei proceduri transparente, din care este eliminat președintele României. O altă modificare avută în vedere prevede ca Inspecția Judiciară să treacă la Ministerul Justiției.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata