USR: PSD vrea să îl instaleze pe Cazimir Ionescu la conducerea CNSAS ca să blocheze aflarea adevărului

USR: PSD vrea să îl instaleze pe Cazimir Ionescu la conducerea CNSAS ca să blocheze aflarea adevărului

Uniunea Salvaţi România susţine că dosarele Revoluţiei şi Mineriadei sunt în pericol deoarece PSD vrea să îl instaleze la conducerea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii pe Cazimir Ionescu pentru a bloca aflarea adevărului.

"Ziua de mâine (marţi - n.r.) se anunţă a fi crucială pentru două dintre cele mai importante procese din istoria recentă a României. Mâine vor fi alegerile pentru preşedintele CNSAS, iar PSD face presiuni asupra membrilor Colegiului Director pentru a-l instala în funcţia de preşedinte pe Cazimir Ionescu. Acest personaj din anturajul lui Ion Iliescu se află într-un vădit conflict de interese, fiind trimis în judecată pentru infracţiuni împotriva umanităţii în dosarul Mineriadei din iunie 1990. În pofida acestui lucru, Cazimir Ionescu a fost desemnat, din nou, de PSD pentru un loc în Colegiul Director al CNSAS", se arată într-un comunicat remis luni AGERPRES de USR.

Senatorul USR Vlad Alexandrescu afirmă că "miza este pe cât de importantă, pe atât de simplă: împiedicarea aflării adevărului".

"CNSAS este furnizor de arhivă pentru probatoriul ce va fi administrat în dosarul Revoluţiei, de aici şi tupeul incredibil de a lăsa instituţia pe mâinile unui inculpat. Este evident acum că scopul este de a sabota bunul mers al anchetei şi de a împiedica aducerea în faţa justiţiei a celor vinovaţi", susţine Alexandrescu, potrivit comunicatului.

USR face apel la membrii Colegiului CNSAS "să nu cedeze presiunilor PSD" şi să blocheze alegerea lui Cazimir Ionescu în funcţia de preşedinte pentru că "miile de victime ale Revoluţiei şi ale Mineriadei nu merită o asemenea insultă".

"Cu fiecare zi care trece, procurorii sunt din ce în ce mai aproape de a obţine o condamnare pentru infracţiuni împotriva umanităţii. Astăzi, procurorul general, Augustin Lazăr, a transmis preşedintelui Iohannis cererea de urmărire penală faţă de Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu în dosarul Revoluţiei. Timpul se scurge în defavoarea PSD şi de aceea acest partid încearcă să controleze instituţiile care pot contribui la restabilirea adevărului istoric. Zilele trecute, prin şantaj şi ameninţări, majoritatea PSD - ALDE l-a forţat pe Claudiu Iordache să demisioneze din funcţia de director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD). În locul său l-a instalat pe Gelu Voican Voiculescu, un apropiat al lui Ion Iliescu în 1990 şi de asemenea trimis în judecată pentru infracţiuni împotriva umanităţii în dosarul Mineriadei", mai susţin cei de la USR. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...