USR va participa la consultările de la Cotroceni. Din delegație vor face parte Nicușor Dan și Cristian Ghinea

USR va participa la consultările de la Cotroceni. Din delegație vor face parte Nicușor Dan și Cristian Ghinea

Uniunea Salvați România a anunțat că va participa, miercuri, la consultările de la Palatul Cotroceni, din delegație urmând să facă parte Nicușor Dan, Cristian Ghica, Roxana Wring, Manuel Costescu și Levente Elek.

"Uniunea Salvați România a decis să răspundă afirmativ invitației la consultări adresată de președintele României, Klaus Iohannis. Delegația USR care va participa la discuțiile de miercuri 14 decembrie este formată din Nicușor Dan, președinte, vicepreședinții Cristian Ghica și Roxana Wring, precum și reprezentanți ai filialelor cu cele mai bune rezultate, Manuel Costescu, deputat ales pentru Diaspora, și Levente Elek, președintele filialei Cluj", reiese dintr-un comuincat transmis de USR.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că va avea o prima rundă de consultări cu partidele în vederea formării noului guvern.

Ulterior, reprezentanții PSD și ALDE au precizat că nu vor fi prezenți miercuri la Palatul Cotroceni și că vor lua parte la consultări abia după convocarea Parlamentului și validarea mandatelor deputaților și senatorilor.

Tot în cursul zilei de marți, Nicușor Dan a apreciat reacția președintelui Klaus Iohannis ca fiind una coerentă, în contextul în care șeful statului a precizat că rămân valabile criteriile de integritate pe care le-a enunțat înainte de campania electorală în ceea ce privește desemnarea premierului.

"Am văzut reacția de azi a președintelui, care mi s-a părut foarte coerentă și vă spun sincer că mi-a plăcut", a declarat Nicușor Dan, într-un interviu acordat Gândul.

Liderul USR a mai precizat că parlamentarii formațiunii vor vota împotriva unui Guvern PSD-ALDE, indiferent cine va fi premierul acestuia.

"Prin tot ceea ce face, prin tot ceea ce a făcut PSD când a fost la guvernare, prin tot ceea ce face PSD în București în Consiliul General, în consiliile locale — nu este alternativa fericită", a arătat el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...