USR votează duminică seara, de principiu, miniștri tehnocrați care ar putea primi un loc pe listă

USR votează duminică seara, de principiu, miniștri tehnocrați care ar putea primi un loc pe listă

Conferința municipiului București a USR este convocată duminică seară pentru a stabili ordinea candidaților pe listele în alegerile parlamentare, dar și pentru a vota "de principiu" miniștri și secretari de stat din guvernul Cioloș care s-ar putea regăsi pe lista Uniunii.

"Diseară este convocată conferința municipiului București și ea va stabili ordinea pe liste a candidaților noștri pentru Senat și Camera Deputaților. Pentru moment o să avem o singură listă și oamenii, în funcție de poziția pe care sunt, optează pentru Senat sau pentru Camera Deputaților", a anunțat, duminică, Nicușor Dan.

El a mai spus că pe lângă Vlad Alexandrescu există posibilitatea ca și alți tehnocrați să aleagă să participe în alegerile parlamentare pe listele USR.

"USR votează de principiu în această seară lista celorlalți miniștri și secretari de stat. Deci, noi le oferim un loc (pe listele USR — n.r.) și ei optează dacă vin sau nu vin (...). Probabil că lista o să o aflați mâine", a mai spus Nicușor Dan, adăugând că cei care intenționează să se alăture Uniunii vor trebui "să își dea formal demisia din guvern".

De asemenea, Nicușor Dan a precizat că va candida, cel mai probabil, pentru Camera Deputaților, într-unul din colegiile din București.

În ceea ce o privește pe Clotilde Armand, ea a spus că nu va candida personal, dar se va implica în campania pentru alegerile parlamentare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

2 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

3 „Aș putea să-i trimit lui Putin o scrisoare prin care să-i promit niște poze nud dacă s-ar retrage din Ucraina. Dacă ar opri războiul, aș face asta”

4 Foarte interesante amănunte...

5 „Marea ofensivă rusă se va încheia până în aprilie și nu va avea succes”