UTI, reacție la declarațiile Gabrielei Firea: Directorul Administrației Străzilor nu e rudă cu vreo persoană din companie

UTI, reacție la declarațiile Gabrielei Firea: Directorul Administrației Străzilor nu e rudă cu vreo persoană din companie

Reprezentanții companiei UTI au reacționat, miercuri, la mai multe declarații făcute în urmă cu două zile de primarul general, Gabriela Firea, precizând că acestea reprezintă acuzații "false și denigratoare" și că directorul Administrației Străzilor nu este rudă cu vreo persoană din cadrul firmei.

Sursa foto: UTi GRUP / linkedin.com

"Deși am încercat să ne abținem și să nu comentăm campania de denigrare dusă de la o vreme de către doamna primar general personal împotriva societății noastre, nu putem să acceptăm cele afirmate în interviul menționat fără să prezentăm public și punctul de vedere al UTI. (...) Directorul ASB, din informațiile pe care le deținem, nu este rudă cu vreo persoană din cadrul UTI. Am căutat să vedem dacă există vreo legătură de rudenie între angajați ASB și cei ai UTI și, într-adevăr, există un angajat al UTI care are un frate vitreg angajat în cadrul ASB, însă nu considerăm ca aceasta este persoana la care doamna primar Firea se referă, întrucât nu deține vreo funcție de natură să influențeze atribuirea sau derularea vreunui contract, cu atât mai mult cu cât acesta e atribuit prin licitație publică", se arată în dreptul la replică transmis de UTI.

Compania neagă orice legătură între câștigarea unor licitații și aspectul invocat de edilul general. UTI respinge, de asemenea, orice aluzie privind influențarea procedurilor de atribuire a contractelor prin mijloace nelegale.

"Dacă doamna primar general are informații că vreo persoană ar fi încălcat legea în beneficiul sau în legătură cu societatea noastră, o rugăm să le facă publice și să sesizeze organele abilitate. Societatea noastră are cel mai mare interes în a clarifica orice informație sau aluzie vehiculată în spațiul public. Considerăm, totuși, că aceste afirmații sunt total lipsite de substanță", a menționat aceeași sursă.

În contextul în care primarul general a făcut referire și la existența unor firme de tip "căpușă" care au avut de-a lungul timpului contracte cu Municipalitatea, UTI a subliniat că toate contractele pe care le-a avut cu PMB, din 2006 și până în prezent, au fost atribuite prin licitații publice la care compania a participat prin prisma competențelor tehnice și ale resurselor umane din echipa sa, "acestea fiind în totalitate contracte complexe, care necesită expertiză tehnică solidă și multe resurse financiare din partea executantului".

"Solicităm public doamnei primar general să vină cu dovezi obiective în sprijinul celor afirmate și să arate opiniei publice în ce a constat 'căpușarea' făcută în acești ani de către UTI și să nu uite să menționeze și cele peste două milioane de euro pe care UTI nu le-a încasat pentru lucrări executate, predate și aflate în funcțiune fără, însă, să fie achitate", reiese din comunicat.

Firma a mai precizat că societatea nu a primit nicio reclamație/sesizare/solicitare oficială prin care să i se reproșeze vreun aspect negativ în derularea contractelor sale cu PMB sau ASB.

"Acolo unde doamna primar vede 'căpușarea' Primăriei, vă informăm că stă munca a sute de oameni care au implementat un sistem performant de trafic, au eliberat zone mari din București de cablurile aeriene, au realizat lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, au contribuit la construirea unei arene sportive la cele mai înalte standarde de calitate. UTI a câștigat proiectele prin prisma competențelor, cristalizate în urma unor investiții majore în dezvoltarea oamenilor și în infrastructura de lucru. Lucrările sunt publice, au fost executate conform cerințelor Primăriei și au fost recepționate de reprezentanți ai acestei instituții, se pot verifica, le pot testa toți cetățenii, nu au fost ascunse, totul a fost transparent", a menționat compania.

UTI și-a exprimat disponibilitatea de a realiza o discuție publică, transparentă, referitoare la toate proiectele realizate în București, precum sistemul de management al traficului și de Arena Națională.

Gabriela Firea a declarat, luni, pentru "Adevărul" că în jurul Primăriei Generale "s-a dezvoltat un sistem ocult din punct de vedere al corectitudinii business-ului administrativ". Ea a precizat, de asemenea, că fratele directorului UTI ar fi fost director la Administrația Străzilor.

"Doar o mână de firme — căpușă, le pot spune deja — aveau contracte de 20 de ani. Alți oameni de afaceri nu mai pătrundeau niciodată. Era un sistem închis, un sistem ocult. Din punctul meu de vedere, în jurul Primăriei Generale a Capitalei s-a dezvoltat un sistem ocult din punct de vedere al corectitudinii business-ului administrativ, în sensul că doar câteva firme au avut acces la aceste fonduri, la toate regiile și administrațiile. Aceleași. Este una care e în toate activitățile companiei. Vi se pare normal? O firmă — UTI — care apare și pe șantiere, și la Administrația Străzilor, și la semafoare, și la Arena Națională. Peste tot, direct sau prin diferite asocieri", a declarat Firea .

AGERPRES/ (AS — autor: Irinela Vișan, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia