Va avea probabil loc al treilea summit Trump - Kim (oficialitate americană)

Va avea probabil loc al treilea summit Trump - Kim (oficialitate americană)

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un se vor întâlni probabil şi a treia oară, după summiturile de la Singapore şi Hanoi, susţine o oficialitate din SUA, citată luni de Reuters.

Andrea Thompson, subsecretar de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, şi-a exprimat într-un discurs la Conferinţa Nucleară Carnegie din Washington convingerea că va exista al treilea summit SUA-Coreea de Nord. Ea a adăugat că nu s-a stabilit data viitorului eveniment.

"Secretarul şi preşedintele au spus foarte clar că rămân deschişi la dialog. Ei nu au o dată în calendar, dar echipele noastre îşi continuă lucrul în acest sens", a spus Thompson, referindu-se la secretarul de stat american Mike Pompeo şi la preşedintele Trump.

Primul summit Trump-Kim, organizat în iunie 2018 în Singapore, s-a încheiat doar printr-un acord de principiu privind denuclearizarea peninsulei Coreea, care nu a fost urmat de rezultate concrete. A doua întrevedere la vârf, desfăşurat în februarie anul acesta la Hanoi, s-a încheiat mai devreme decât era programat; cei doi conducători nu au reuşit să ajungă la nicio înţelegere.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că Trump este deschis faţă de un nou summit, dar mai este nevoie de timp. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia