Va avea probabil loc al treilea summit Trump - Kim (oficialitate americană)

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un se vor întâlni probabil şi a treia oară, după summiturile de la Singapore şi Hanoi, susţine o oficialitate din SUA, citată luni de Reuters.

Andrea Thompson, subsecretar de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, şi-a exprimat într-un discurs la Conferinţa Nucleară Carnegie din Washington convingerea că va exista al treilea summit SUA-Coreea de Nord. Ea a adăugat că nu s-a stabilit data viitorului eveniment.

"Secretarul şi preşedintele au spus foarte clar că rămân deschişi la dialog. Ei nu au o dată în calendar, dar echipele noastre îşi continuă lucrul în acest sens", a spus Thompson, referindu-se la secretarul de stat american Mike Pompeo şi la preşedintele Trump.

Primul summit Trump-Kim, organizat în iunie 2018 în Singapore, s-a încheiat doar printr-un acord de principiu privind denuclearizarea peninsulei Coreea, care nu a fost urmat de rezultate concrete. A doua întrevedere la vârf, desfăşurat în februarie anul acesta la Hanoi, s-a încheiat mai devreme decât era programat; cei doi conducători nu au reuşit să ajungă la nicio înţelegere.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că Trump este deschis faţă de un nou summit, dar mai este nevoie de timp. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar