Va avea probabil loc al treilea summit Trump - Kim (oficialitate americană)

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un se vor întâlni probabil şi a treia oară, după summiturile de la Singapore şi Hanoi, susţine o oficialitate din SUA, citată luni de Reuters.

Andrea Thompson, subsecretar de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, şi-a exprimat într-un discurs la Conferinţa Nucleară Carnegie din Washington convingerea că va exista al treilea summit SUA-Coreea de Nord. Ea a adăugat că nu s-a stabilit data viitorului eveniment.

"Secretarul şi preşedintele au spus foarte clar că rămân deschişi la dialog. Ei nu au o dată în calendar, dar echipele noastre îşi continuă lucrul în acest sens", a spus Thompson, referindu-se la secretarul de stat american Mike Pompeo şi la preşedintele Trump.

Primul summit Trump-Kim, organizat în iunie 2018 în Singapore, s-a încheiat doar printr-un acord de principiu privind denuclearizarea peninsulei Coreea, care nu a fost urmat de rezultate concrete. A doua întrevedere la vârf, desfăşurat în februarie anul acesta la Hanoi, s-a încheiat mai devreme decât era programat; cei doi conducători nu au reuşit să ajungă la nicio înţelegere.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că Trump este deschis faţă de un nou summit, dar mai este nevoie de timp. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

3 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

4 Un erou în locul lui Arafat?

5 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X