„Va fi aranjată o înmormântare onorabilă” / Cine sunt posibilii succesori ai liderului cecen Ramzan Kadîrov

„Va fi aranjată o înmormântare onorabilă” / Cine sunt posibilii succesori ai liderului cecen Ramzan Kadîrov

Jurnalistul inguș Magomed Toriev crede că liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, va fi în comă până când Kremlinul va decide cine îi va lua locul, relatează postul de televiziune FREEDOM, conform Ziare.com.

„Dacă este într-adevăr în comă, va rămâne așa până când Kremlinul va decide cine îi va lua locul”, a spus Magomed Toriev.

Potrivit acestuia, nu există nicio confirmare a stării grave a lui Kadîrov nici din Cecenia, nici din Europa, unde trăiește un număr mare din diaspora cecenă. Cu toate acestea, dacă este într-adevăr în comă, atunci la Moscova vor găsi mai întâi un înlocuitor pentru el și apoi vor aranja o înmormântare onorabilă.

Potrivit lui Magomed Toriev, Kadîrov poate fi înlocuit de trei candidați, „unul mai rău decât celălalt”.

Este vorba de Adam Delimkhanov, membru al Dumei de Stat din Republica Cecenă, Magomed Daudov, șeful așa-numitului parlament cecen sau Abuzaid Vismuradov, viceprim-ministrul Ceceniei și comandant al detaşamentului SOBR „Akhmat”.

Cu toate acestea, Kremlinul este foarte imprevizibil, așa că poate chiar numi un guvernator general rus.

Jurnalistul este convins că poporul cecen nu se va opune liderului nou numit, iar Kremlinul nici măcar nu se gândește la reacția cetățenilor, deoarece noul lider se va baza pe sprijinul Moscovei.

Ramzan Kadîrov este într-adevăr în comă?

Citând surse din diaspora cecenă, publicația Obozrevatel a relatat pe 15 septembrie că liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, se află în comă de câteva zile. Mai întâi, a fost trimis cu avionul la Moscova, apoi s-a întors în Cecenia, pentru că medicii ruși nu l-au putut ajuta. Jurnaliştii au remarcat că liderul Ceceniei plănuieşte să fie transferat pentru tratament în străinătate, posibil în Emiratele Arabe Unite.

Sâmbătă, 16 septembrie, pe fondul zvonurilor despre deteriorarea sănătății sale, Ramzan Kadîrov a publicat un videoclip în care a inspectat șantiere pentru construcția de clădiri rezidențiale, în care arăta sănătos.

Tot pe 16 mai, șeful Ministerului Afacerilor Interne și Comunicațiilor de la Kiev, Kyrylo Budanov, a declarat că Ramzan Kadîrov a avut probleme de sănătate, în special din cauza consumului de droguri, pe care le-a folosit mai întâi ca dopaj, iar apoi ca analgezice.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB