Vă mai aduceți aminte cum dădea Fiola locuințe chinezești la tot cartieru'? A fost ȚEAPĂ! De 9 milioane, din buzunarele craiovenilor!

Vă mai aduceți aminte cum dădea Fiola locuințe chinezești la tot cartieru'? A fost ȚEAPĂ! De 9 milioane, din buzunarele craiovenilor!

Vă mai aduceți aminte cum dădea Fiola locuințe chinezești la tot cartieru'? A fost țeapă! De 9 milioane, din buzunarele craiovenilor! Primaria Craiova a alocat 9,36 milioane lei din propriul buget, alimentat de taxele si impozitele craiovenilor, ca sa termine cartierul chinezesc inceput de o firma care a ramas fara bani, transmite Agerpres. Proiectul, derulat de firma chineza Shandong Ningjian Construction si Primaria Craiova, a demarat dupa semnarea la Beijing in 2014 a unui protocol cu ocazia vizitei premierului Victor Ponta si a primarului de atunci, Lia Olguta Vasilescu.

Proiectul s-a dovedit un esec, firma chineza renuntand la proiectul imobiliar din cauza lipsei de finantare, a anuntat primarul Craiovei, Mihai Genoiu.

Potrivit primarului, cartierul va fi construit din bani de la bugetul primariei ca un proiect social, in baza Legii 114, iar primele doua imobile vor fi realizate in acest an, pe modelul lor urmand sa fie realizate si celelalte blocuri de locuinte.

Firma chineza a inceput construirea cartierului de locuinte pe un teren concesionat de la Primaria Craiova in baza unui memorandum de intelegere semnat in septembrie 2014 la Beijing, de primarul municipiului, Lia Olguta Vasilescu, presedintele firmei Ninjiang Construction Group Co Ltd, Yang Gencai, si Hu Huibang, managerul general al Bancii de Dezvoltare a Chinei, in prezenta premierilor din Romania si China, Victor Ponta si Li Keqiang.

Memorandumul prevedea colaborarea intre firma de constructii, banca si Primaria municipiului Craiova pentru o investitie de peste 35 milioane de euro pentru construirea a peste 1.800 de apartamente, iar banii ar fi urmat sa provina de la Banca de Dezvoltare a Chinei, care credita firma de constructii castigatoare a licitatiei pentru concesionarea terenului, scrie Agerpres.

In iulie 2017, Primaria Craiova a reziliat contractul cu firma chineza care nu a reusit sa faca dovada disponibilitatii fondurilor necesare pentru reluarea lucrarilor.Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Filă întunecată din istoria Principatelor Române

3 Voi realizați că povestea asta este adevărată, s-a întâmplat în realitate?

4 Trebuie să citiți neapărat asta ca să vă dați seama în ce lume falsă trăim...

5 Zvonuri picante și speculații despre infidelitate și criză conjugală la vârful monarhiei britanice