Vacanța prețurilor. Pe litoralul românesc și în destinațiile externe, tarifele au intrat la apă

Vacanța prețurilor. Pe litoralul românesc și în destinațiile externe, tarifele au intrat la apă

O vacanță în luna septembrie este o alegere cât se poate de potrivită, pentru cei care vor să se relaxeze la prețuri mici, în destinații cu vreme frumoasă și cu hoteluri spectaculoase.

Vacanță la malul mării FOTO Antonia Ispas

Pe litoralul românesc, vremea este ca în luna iulie , când e vârf de sezon estival. Prognoza meteo indică 27 de grade Celsius, în medie, în fiecare zi din prima săptămână de septembrie, iar apa marii are 25 de grade Celsius, deci este perioada potrivită pentru o vacanță însorită - cu atât mai mult cu cât, de la începutul lunii septembrie, prețurile au scăzut foarte mult comparativ cu cele din vârful de sezon estival.

De exemplu, în stațiunea Mamaia, la un hotel de trei stele prețurile la cazare pornesc de la 114 lei pe noapte, iar la patru stele - de la 199 de lei pe noapte.

Tarife mici în sudul litoralului

„Avem oferte foarte bune și pentru zona de sud a litoralului românesc. În Eforie Nord, de exemplu, prețurile sunt mai mult decât accesibile: de la 75 de lei pe noapte pentru o cameră la un hotel de două stele, de la 103 lei pe noapte pentru o cameră într-un hotel de trei stele și de la 316 lei pe noapte o cameră la patru stele, preț ce include și micul dejun. Stațiunea Jupiter, de asemenea, are oferte atractive pentru această perioadă: 135 de lei - camera la un hotel de trei stele, 418 lei pe noapte pentru unități de trei stele, cu regim all inclusive și 187 lei pe noapte/camera la patru stele fără mese incluse”, a declarat Ștefan Necula, directorul agenției de turism „Litoralul Românesc”.

Tarife accesibile sunt și în stațiunile Neptun și Olimp unde la hotelurile de trei stele prețurile pornesc de la 124 de lei pe noapte, iar la patru stele - de la 355 de lei pe noapte, cu mic dejun.

La fel de accesibile sunt în această toamnă și destinațiile externe, unde, datorită vremii mai calde, sezonul se închide abia în octombrie.

Escapade peste graniță

În Turcia, celebrele resorturi all inclusive percep tarife de la 179 de euro de persoană pentru un sejur de minimum cinci zile, față de 459 de euro de persoană cât era tariful în luna august.

Și în Grecia, hotelurile din Creta au tarife de la 250 euro de persoană, cu 200 de euro mai puțin față de luna august, însă trebuie avut în vedere că zborurile charter către insule mai sunt operate doar până la jumătatea lunii septembrie.

Dacă vorbim de oferte care includ zbor și cazare: un sejur în Cipru , de șapte zile, costă în septembrie aproximativ 600 de euro de persoană; un sejur în Tenerife (Spania) este de la 770 euro de persoană: un sejur în Hurghada (Egipt) de la 500 de euro de persoană, iar în Bodrum (Turcia), de la 500 de euro de persoană, conform ofertelor last minute ale agenției Cocktail Holidays.

Și luna octombrie va avea reduceri mari pentru vacanțele externe. De exemplu, o săptămână de vacanță în Mallorca (Spania) costă 197 de euro, preț care include zborul și cazarea, iar în Sardinia (Italia) prețul este de 207 euro, în tarif fiind incluse de asemenea zborul și cazarea, conform site-ului de vacanțe Travelator.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene