Văcăroiu, declarație ȘOCANTĂ despre cât se FURĂ din PRIMĂRII. Cică au unul-două cazuri pe săptămână!

Văcăroiu, declarație ȘOCANTĂ despre cât se FURĂ din PRIMĂRII. Cică au unul-două cazuri pe săptămână!

Curtea de Conturi identifică pe săptămână 1-2 cazuri de primării unde se fură într-un an 800.000 lei din impozitele și taxele locale, a declarat, joi, președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu, într-o întâlnire cu membrii comisiilor de buget finanțe și economică, industrii și servicii din Senat.

"Într-o comună, vă dau exemplul de săptămâna trecută, se fură într-un an 800.000 lei din impozitele și taxele locale preluate de la cetățeni. Declarația casierului, responsabilului, primarului, casierul ia totul asupra lui. Cazuri dintr-astea avem 1-2 pe săptămână. Cel mai simplu control este verificarea casieriei. Se iau pe un an de zile toate chitanțele prin care s-au încasat impozite și taxe de la populația locală, se însumează și rezultă 1,5 milioane de lei. Verificăm imediat trezoreria și constatăm că a depus numai diferența de 700.000 de lei, iar 800.000 (de lei — n. r.) s-au băgat în buzunar. Ni se spune că au avut probleme cu familia, cu copiii... casierul recunoaște", a spus Văcăroiu.

El a precizat că în 80% din cazuri angajații aduc banii înapoi în 24 de ore.

Presedintele Curtii de Conturi a mai spus ca cel mai simplu control este verificare casieriei.

"Se iau chitantele pe un an de zile si se insumeaza, dupa care verificam cat are in trezorerie", a completat presedintele Curtii de Conturi. Acesta a mai spus ca anul trecut Curtea de Conturi a trimis pentru cercetare penala 124 de dosare penale din 3.200 de unitati teritorale verificate.

"Legea ne obliga ca in contextul in care contin elemente infractionale sa le trimitem la cercetare penala", a completat Vacaroiu.

Vacaroiu a mai spus institutia pe care o reprezinta a dat 13.500 de masuri, inclusiv de recupere a prejudiciilor, iar dintre acestea au fost contestate doar 1.500, ceea ce inseamna o pondere de 11%.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...