Vaccinare masivă într-un municipiu din Brazilia pentru a testa eficacitatea unei singure doze de AstraZeneca

Vaccinare masivă într-un municipiu din Brazilia pentru a testa eficacitatea unei singure doze de AstraZeneca

Locuitorii din municipiul brazilian Viana participă de duminică la un studiu de vaccinare masivă pentru a testa eficacitatea unei singure doze de ser de la AstraZeneca, au informat surse oficiale citate de EFE.

Acest proces face parte dintr-un studiu menit să determine dacă jumătate de doză din acest vaccin generează acelaşi număr de anticorpi ca schema completă, a declarat postului Globo unul dintre responsabilii studiului, Jose Geraldo Mill, director de cercetări la Hospital Universitario Cassiano Antonio Moraes.

Municipiul Viana, din statul Espirito Santo, situat la nord de Rio de Janeiro, preconizează vaccinarea masivă a 35.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, sau întreaga populaţie a acestui oraş de aproape 80.000 de locuitori, care nu fac parte din categoriile prioritare la vaccinare.

Până sâmbătă trecută se înscriseseră 20.000 de voluntari din Viana pentru a participa la acest studiu.

Potrivit lui Mill, se aşteaptă că după aproape şase luni să se obţină informaţie suficientă pentru a determina dacă jumătate de doză de vaccin este sigură pentru combaterea noului coronavirus.

Potrivit responsabililor proiectului, aplicarea a jumătate de doză s-a folosit deja în studii similare împotriva febrei galbene.

Brazilia este a doua ţară, după SUA, cu cel mai mare număr de decese asociate noului coronavirus - aproape jumătate de milion - şi a treia ca număr de cazuri, după SUA şi India.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

4 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…

5 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?