Văduva mentorului politic al lui Putin îl sfidează pe liderul de la Kremlin: „Demilitarizăm NATO?"

Văduva mentorului politic al lui Putin îl sfidează pe liderul de la Kremlin: „Demilitarizăm NATO?"

O politiciană proeminentă, cu legături strânse cu Vladimir Putin , critică tot mai mult războiul din Ucraina. Senatorul Liudmila Narusova, al cărei regretat soț a fost mentorul lui Putin, a fost sceptică față de război încă de la început.

Politiciana Liudmila Narusova îl critică pe Vlladimir Putin FOTO wikipedia.org

Nemulțumirea ei publică este un semn al haosului în creștere la Kremlin, după lunile fără victorie, relatează businessinsider.com

Senatorul Liudmila Narusova, care este văduva fostului mentor politic al lui Putin, Anatoli Sobceak, a vorbit recent despre frustrările ei tot mai mari față de războiul de 15 luni din Ucraina, la mai bine de un an după ce și-a exprimat pentru prima dată îngrijorarea cu privire la invazie.

Criticile publice ale lui Narusova semnalează o schimbare în percepția publicului rus asupra războiului, după luni de pierderi grele rusești în orașul Bahmut, precum și lupte interioare din ce în ce dure între armata rusă și liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin.

Nimeni nu a explicat cum ar trebui să arate victoria”, a declarat Narusova pentru Forbes Rusia într-un videoclip din aprilie, potrivit The Washington Post.

Dacă ne gândim la obiectivele declarate inițial, „ denazificare” și „demilitarizare ”, întreaga armată ucraineană trebuie să fi fost deja distrusă până acum”.

Narusova a adăugat că soldații ruși luptă acum împotriva trupelor ucrainene înarmate de NATO. "Înseamnă că demilitarizăm NATO?” a întrebat. "Acest obiectiv este de neatins."

Aleasă în Duma de Stat în 1995

Narusova, care a fost aleasă în Duma de Stat în 1995 și a fost membru al Consiliului Federației Ruse zeci de ani, a privit cu scepticism invazia lui Putin, declarând la televiziunea de stat rusă că nu „s-a identificat cu acei reprezentanți ai statului care se pronunță în favoarea războiului”, la doar câteva zile după începutul conflictului, potrivit The New York Times.

Cred că ei nu știu ce fac”, a declarat Narusova în februarie 2022, pentru The Times: "Urmează ordinele fără să se gândească".

În martie 2022, ea a vorbit cu Consiliul Federației Ruse despre pierderile grele rusești și a fost singurul parlamentar care s-a abținut de la votul pentru un proiect electronic de mobilizarea la începutul acestui an.

Liderul de la Kremlin i-a botezat fiica

Criticile lui Narusova sunt notabile, având în vedere legătura ei strânsă cu Putin, care a fost un protejat al regretatului său soț. Se pare că liderul de la Kremlin este nașul fiicei ei, Ksenia Sobchak, care a fost numită „Paris Hilton a Rusiei”.

Soțul ei, Anatoli Sobchak, care a fost primul primar ales democratic al Sankt Petersburg-ului și co-autor al Constituției Federației Ruse, a fost mentorul a doi viitori președinți ruși: Putin și Dmitri Medvedev.

Sobchak a murit în februarie 2000, la scurt timp după ce a călătorit în orașul Kaliningrad pentru a sprijini campania electorală a lui Putin.

Sfidarea publică a văduvei sale este un semn al îngrijorării crescânde în rândul oficialilor ruși de rang înalt, înainte de mult așteptata contraofensivă a Ucrainei. Anna Nemtsova, o corespondentă a Daily Beast, care a acoperit regimul Putin mai bine de două decenii, a scris în The Post săptămâna aceasta că ucrainenii zguduie cu succes Kremlinul, lăsând țara într-o stare de haos și dezordine fără precedent.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...