Vai de VAR-ul nostru: Arbitrajul video, debut catastrofal în România! Ce s-a stricat din prima etapă FOTO

Vai de VAR-ul nostru: Arbitrajul video, debut catastrofal în România! Ce s-a stricat din prima etapă FOTO

Campionatul românesc are, în sfârşit, arbitraj video, iar în partidele din prima etapă s-au şi luat primele decizii importante după consultarea centralilor aflaţi pe teren cu colegii lor din camera VAR.

În partida CS U Craiova – Sepsi (2-2), Mateiu de la gazde a fost eliminat după revederea unei faze care îi scăpase centralului, iar la CFR Cluj – Rapid (1-0) a fost o fază istorică, în finalul jocului, după cum Adevărul a scris aici.

Din păcate, meciul FCSB – Universitatea Cluj (1-1) de duminică seară a demonstrat că, inclusiv după venirea VAR în România, mai avem de aşteptat până vom învăţa cum trebuie folosită această tehnologie. Pentru că în partida de pe „Arena Naţională“ s-au comis două erori majore. Nici una n-a fost corectată din camera VAR! Mai mult, a şocat faptul că centralul Marian Barbu (33 de ani) nu s-a dus nici măcar o dată pe margine pentru a revedea cele două faze controversate pe cameră, pentru a se lămuri dacă a luat decizia corectă sau nu!

Astăzi, în cadrul emisiunii GSP Live , s-a oferit o explicaţie pentru cele întâmplate, duminică seară, pe „Arena Naţională“: ar fi existat o problemă de semnal cu monitoarele VAR, motiv pentru care centralul Marian Barbu n-a putut revedea fazele grele! Şi, potrivit verdictului oferit de Adrian Porumboiu, fostul mare arbitru internaţional, în ambele situaţii decizia centralului a fost greşită!

Mai întâi, în minutul 2, Sorin Şerban (FCSB) ar fi trebuit să vadă „roşu“ pentru această intrare dură (foto, jos), cu talpa pe tibia adversarului. Fotbalistul de la FCSB a primit însă doar un cartonaş galben.

Apoi, tot în prima repriză, dar în minutul 41, Romario Pires (Universitatea Cluj) a comis un henţ în careu (foto, jos). În mod normal, FCSB ar fi trebuit să primească penalty, dar jocul a continuat!

În ambele situaţii, centralul Marian Barbu le-a făcut semne fotbaliştilor că fazele sunt verificate de colegii săi din camera VAR, Andrei Antonie şi Marius Badea.

Ce a spus Adrian Porumboiu la GSP Live?

*Referitor la intrarea din minutul 2: n-ai cum să nu mergi să o vezi tu! De asta eşti arbitru, tu trebuie să iei decizia. Era de roşu.

*La faza cu henţul, doar la volei nu se sancţionează aşa ceva! Ca să vadă exact dacă era în interiorul careului, trebuia să tragă o linie (n.r. – în camera VAR pe ecran). Regulamentar, se ia în considerare locul de contact. Putea avea corpul în exterior, dar dacă contactul cu mâna a avut loc în interior, e penalty. În opinia mea, trebuia acordat penalty.

*Dacă n-a fost semnal (n.r. – semnal VAR la monitorul plasat lângă teren), înseamnă că nu mai e atât de vinovat el (n.r. – centralul Marian Barbu), dar în cazul ăsta trebuia să-i ai în camera VAR pe Kovacs sau Haţegan, unul dintre arbitrii FIFA. Deciziile din camera VAR au fost greşite. Păcat, de altfel a fost un joc foarte bun, plăcut ochiului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”