Val de sinucideri în Marina SUA. Patru militari din aceeași bază au murit în câteva săptămâni

Val de sinucideri în Marina SUA. Patru militari din aceeași bază au murit în câteva săptămâni

Cei patru militari efectuau serviciul la Centrul Regional de Mentenanță (MARMC) a navelor militare din Norfolk, Virginia, au precizat oficiali militari.

Mulți marinari americani au nevoie de consiliere psihologică Foto: Arhivă

Este cel mai recent val de sinucideri din 2022 fapt care a stârnit îngrijorări cu privire la starea de sănătate mintală a marinarilor americani, potrivit NBC News .

Kayla Arestivo, un psiholog autorizat care a mers la MARMC pentru a-i ajuta pe marinarii din unitate s-a declarat uluită de deznădejdea care domnea în această unitate. Problemele personale cu care s-au confruntat mulți dintre marinari au fost alimentate de lipsa consilierii psihologice și de indiferența superiorilor, susține un marinar sub protecția anonimatului.

„O parte a problemei este conducerea toxică. Marinarii au subliniat imediat acest lucru”, a spus Arestivo.

În baza militară lucrează 3.000 de oameni, dar mulți sunt pe perioadă determinată din cauza stresului sau a dizabilităților mintale sau fizice, a adăugat psihologul.

Kody Lee Decker, 22 de ani, era specialist în electronică și se afla în serviciu limitat din cauza unor probleme de sănătate mintală când și-a luat viața, pe 29 octombrie, a declarat un coleg al acestuia.

Problemele lui au început în 2020, în timp ce se afla pe nava USS Bataan și trebuia să facă față unei conduceri toxice. Psihicul lui s-a deteriorat și mai mult după transferarea la MARMC, în august, unde problemele au fost similare și nu a primit niciun fel de ajutor.

O săptămână mai târziu, pe 5 noiembrie, un alt militar, Cameron Armstrong, 22 de ani, s-a sinucis, a declarat mama acestuia. Cameron se afla la finalul contractului său de 4 ani cu Marina SUA și-i mărturisise mamei sale că se simțea deprimat. „Nu am crezut că este atât de rău. Nu știu prin ce trecea, dacă a ajuns la acest gest”, a spus ea.

Alți doi marinari s-au sinucis în 14, respectiv 26 noiembrie. Acest val de sinucideri în rândul Marinei americane vine la câteva luni după ce, în aprilie , trei marinari mobilizați pe portavionul USS George Washington s-au sinucis în decurs de o săptămână.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...