Val uriaș de indignare după tentativa de jaf asupra unei familii, la Sinești

Val uriaș de indignare după tentativa de jaf asupra unei familii, la Sinești

Relatarea soferului care a fost la un pas de a fi jefuit, in timp ce avea familia in masina, de o banda de talhari care iesea din padurea de langa Sinesti a creat un urias val de revolta pe retelele de socializare. Extrem de multi internauti spun ca au de gand sa isi cumpere arme de foc si sa isi faca singuri dreptate pentru ca nu mai au incredere in autoritatile care ii favorizeaza pe infractori.

Peste 16.000 de internauti au dat share postarii lui Mihai Razvan Moraru, in timp ce peste 1.000 au comentat indignati cele intamplate. „Mai Cocalari politici, javre administrative si hoti de toate felurile – sictir mah! Eu in seara aceasta eram cu copiii in masina, in vacanta de 1 Mai. Ce tara e mah asta? Ce siguranta e mah asta? In care ies Hotii din padure ca ciupercile dupa ploaie, in care faceti legi doar pentru infractori, in care suntem condusi de infractori? Cat sa mai suportam mah jaful si nesimtirea? Cand autoritatile vor pune pret pe siguranta noastra? Cand vom deschide draku ochii si nu vom mai accepta minciuna si hotia?”, a scris spferul dupa ce a reusit sa scape cu bine.

 Reactiile internautilor sunt extrem de furioase. Ei ii acuza pe politicienii din fruntea tarii ca ii favorizeaza pe infractori si nu mai au nicio speranta ca autoritatile ii pot proteja.

„A devenit un stat mafiot si criminal, nu sunt aparati oamenii cinstiti, in plus, infractorii sunt favorizati”, a scris o romanca.

Pai au fost cam multi eliberati de la bulau dupa legile lui Tudorel si au inceput furturile, talhariile la drumul mare, crimele pe banda le vedem la tv. Traiasca si infloreasca bunastarea PSD. Si jandarmeria care amendeaza surdo- muti pt. Ca striga in gura mare lozinci defaimatoare la adresa partidului”, este un alt comentariu.

„Fratilor se anunta a doua REVOLUTIE asa nu se mai poate, trebuie sa iesim in strada doar asa mai putem schimba ceva”, a scris un alt roman.

Tânărul, alături de familie, soţie şi copii, se întorcea din minivacanţa de 1 Mai şi se îndrepta spre Capitală. Bărbatul a oprit maşina într-o parcare, pentru o pauză de condus. A avut o inspiraţie de moment şi nu a zăbovit prea mult, iar în momentul în care s-a urcat la volan, a văzut mai mulţi oameni ieşind din pădurea de pe marginea drumului care se îndreptau către maşina sa. A blocat uşile, iar înainte să pornească, unul dintre suspecţi s-a ghemuit în spatele maşinii. Şoferul, Mihai Răzvan Moraru, care a şi postat întreaga poveste pe Facebook, a sunat la 112.

Oamenii legii l-au asigurat că ştiu ce se întâmplă şi i-au spus că sigur are o roată înţepată. Aceste este modul de operare al hoţilor. Când şoferul opreşte pentru a schimba roata, este atacat, iar din maşina se fură lucrurile de valoare.

Mihai Răzvan Mororau a scăpat ca prin urechile acului de un atac şi a reuşit să ajungă în siguranţă într-o benzinărie din Voluntari, unde s-a întâlnit cu poliţiştii pe care îi alertase. Roata, într-adevăr fusese spartă. Trecut printr-un astfel de incident, bărbatul a postat pe pagina sa de socializare un mesaj dur la adresa politicienilor care conduc ţara şi fac legi pentru infractori.

Iată mesajul integral postat de şofer pe pagina sa de Facebook:

„România. 
Cum poți fi prăduit ca in vestul sălbatic, la final de vacanța! Sinesti, E85, Bucuresti - Buzau.
In aceasta seara am oprit intr-o parcare, pe drumul Buzau-Bucuresti, pentru o pauza de la condus. 
Am urcat in mașina cand am văzut ca cea din fata mea, oprită si ea in parcare, a plecat. Nu am avut un sentiment Ok, o bănuiala mi-a zis sa ma car.
Fix in acel moment am văzut oameni ieșind din pădurea de pe marginea drumului, venind spre mașina in viteza. Eram deja înăuntru si am văzut cum un tânăr era deja ghemuit in spatele mașinii. 
Am blocat ușile, am plecat in viteza si am sunat la 112. 
Mi s-a făcut legătura la Politie, care mi-a spus ca sigur am roata înțepata si o mașina care sigur ma urmărește. Deci știau. In timp ce vorbeam cu ei la telefon, mi-a apărut in bord mesajul de pana pe spate, dreapta. Le-am dat datele mașinii si locatia si mi-au spus ca vin după mine. 
Am reușit sa ajung la benzinăria Mol din Voluntari. Si sa umflu roata. A apărut si poliția care ma cauta. Mi-au spus ca am avut noroc, pentru ca alții, in zilele trecute nu au fost la fel de norocoși. Au fost bătuți, jefuiți.
Bai, in ce țara trăim?
I-am întrebat pe polițiști de ce nu se face ceva, dacă tot știu situația. Mi-au spus ca patrulează pe zona 2 mașini zi noapte, dar sunt depășiți. Sunt doar 40% din câți ar trebui sa fie. Si de la centru nu se face nimic, chiar dacă se știe situația. S-a cerut patrularea jandarmeriei, dar mah ăștia sunt mai Ocupați cu paza lui Dragnea la DNA si nu pot participa.
Acum sunt la vulcanizare, in Bucuresti. 
Mai Cocolari politici, javre administrative si hoți de toate felurile - sictir mah!
Eu in seara aceasta eram cu copiii in mașina, in vacanța de 1 Mai.
Ce țara e mah asta? Ce siguranța e mah asta?
In care ies Hoții din pădure ca ciupercile după ploaie, in care faceti legi doar pentru infractori, in care suntem conduși de infractori? 
Cât sa mai suportam mah jaful si nesimtirea? 
Cand autoritățile vor pune preț pe siguranța noastră?
Cand vom deschide draku ochii si nu vom mai accepta minciuna si hoția? 
Multe întrebări, aceleași răspunsuri!
Respect pentru Poliția Romana care m-a ajutat si a intervenit!
Iar pentru clasa politica si toți românașii care o țin in viața : SICTIR!

PS: aici a fost vorba de o secunda. Secunda de cand m-am urcat in mașina. E clar ca erau pregătiți sa atace, dar urcându-ma in mașina au înțepat roata dreapta spate pentru a ma prinde mai târziu. Acea secunda in care am decis sa intru in mașina a fost diferența intre a fi lovit sau a scapa. 
Am aflat in seara aceasta ca mai nou, arunca cu diverse obiecte in fata mașinii, cand nu e trafic mare, pentru a provoca o ieșire in decor si a jefui.

PS2: din mesajele voastre înțeleg ca sunt mai multe zone unde ești atacat la drumul mare. Mulți dintre voi ati fost martorii sau victimele unor asemenea atacuri. Se pare ca Sinesti nu e un caz izolat. A1, A2, Carrefour Voluntari, Fundeni, Mamaia, Sibiu si lista continua. Înțeleg ca mulți dintre voi ati depus plângeri, nerezolvate pana astăzi.
PS3: Azi, la ora 10 nu exista un echipaj de Politie in zona. In schimb se face curat, se aduna gunoiul, pentru prima data in ultimele luni. Mai jos poza de astăzi. 
Aceasta nu este o postare cu interes politic, sa lămurim aceasta poveste pe care o încearcă unii comentatori. Este o întâmplare reala, din care ar trebui sa învățam noi sa ne protejam, iar autoritățile sa învețe sa ia măsuri. Sunt sute de mesaje de la oameni care au fost jefuiți si bătuți in acest mod. Se știe! Atunci sa se intervină!”

Conform IPJ Ialomiţa, apelul şoferului din Buzău a fost înregistrat la 112. Dar pentru că acesta şi-a continuat deplasarea şi a ajuns pe raza judeţului Ilfov, a discutat cu polişţii din zonă. Purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, Andreea Loghin a precizat pentru  Adevărul că în zona pădurii Sineşti, de la începutul anului şi până în prezent, au fost înregistrate 2 infracţiuni de furt din auto. De asemenea, în luna februarie, o persoană suspectă a fost reţinută de către poliţişti. Poliţiştii spun că au intensificat patrulele din acea zonă pentru descurajarea hoţilor şi au făcut toate demersurile necesare către administratorul drumului pentru a instala în zonă glisiere. De asemenea, oamenii legii îi sfătuiesc pe şoferi, în cazul în care aceştia opresc pentru popas, să-şi asigure bunurile şi să închidă maşina.








Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”