Vâlcea: Anchetă la Spitalul Judeţean, în cazul fetiţei ce a ajuns în Capitală cu pneumonie; se anunţă un nou protest împotriva pediatrilor

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea s-a autosesizat şi a demarat, luni, o anchetă internă în cazul fetiţei de un an şi opt luni, internată cu pneumonie severă la un spital din Bucureşti după ce medicii de la UPU Pediatrie i-au dat tratament pentru roşu în gât, a anunţat directorul spitalului, dr. Dan Ponoran.

Conducerea unităţii spitaliceşti din Vâlcea s-a sesizat privind acest caz, al doilea din acest an în care medicii pediatrii sunt suspectaţi de malpraxis, duminică, la o zi după ce peste 70 de persoane, nemulţumite de serviciile medicale din Vâlcea, au protestat în faţa spitalului pentru a cere sancţionarea celor responsabili că un alt copil, de un an, internat o zi la Râmnicu Vâlcea, a ajuns în comă la o unitate spitalicească din Capitală.

Fetiţa de un an şi opt luni a ajuns prima dată pe 4 ianuarie la spitalul din municipiul reşedinţă, marţi seara ea fiind trimisă de urgenţă la Bucureşti, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru introducerea unui tub de dren la unul dintre plămâni. Ea se afla internată la Terapie Intensivă, dar starea ei se pare că s-a îmbunătăţit.

"Ieri era bine, că am fost la ea, iar acum ziceau că o vor aduce pe salon. A mâncat, dar nu ştiu ce să spun, că încă nu au adus-o. Asistentul le-a spus părinţilor că a fost bine. Acum, cu respiraţia nu ştiu cum o fi. Aşteptăm să vedem ce decid medicii", a precizat bunica fetiţei.

În semn de solidaritate cu părinţii acestor doi copii, reprezentanţii Asociaţiei Victimelor Malpraxisului Medical au anunţat că vor organiza, joi, de la ora 14.30, un nou protest împotriva cadrelor medicale de la spital, în faţa Prefecturii Vâlcea. AGERPRES/ (AS - autor: Ramona Dincă, editor: Diana Dumitru, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

4 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul