Vâlcea: Bâlciul anual de Sfânta Marie Mică de la Costeşti nu se va mai organiza; camparea în zonă - interzisă

Vâlcea: Bâlciul anual de Sfânta Marie Mică de la Costeşti nu se va mai organiza; camparea în zonă - interzisă

Bâlciul de Sfânta Marie Mică de la Costeşti, care avea loc anual pe 8 septembrie, cu participarea a mii de persoane, nu se va mai organiza în acest an în contextul pandemiei, iar camparea pe spaţiul verde pe care se desfăşura evenimentul a fost interzisă, potrivit primarului localităţii, Toma Peştereanu.

"Noi am hotărât ca anul acesta, în condiţiile acestei pandemii, să nu se mai permită camparea pe islazul Stog, pentru că este mai importantă sănătatea oamenilor decât bâlciul. În anii trecuţi veneau romi din toată ţara şi puneau corturile pe islaz. Evenimentul se organiza de mult, de zeci de ani, însă nu este posibil să mai fie organizat din cauza pandemiei", a explicat primarul din Costeşti.

Totadată, în perioada 7-8 septembrie este interzis şi comerţul ambulant în satul Bistriţa şi la Mănăstirea Bistriţa din Costeşti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, în localitatea Costeşti vor fi prezenţi jandarmi de la Gruparea Mobilă "Fraţii Buzeşti" din Craiova, pentru asigurarea măsurilor de ordine şi linişte publică la manifestarea religioasă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

3 Două femei, una frumoasă, una...

4 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”

5 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina