Vâlcea: Bărbat căzut printre stânci în munţii Căpăţânii, scos de salvamontişti după trei ore

Vâlcea: Bărbat căzut printre stânci în munţii Căpăţânii, scos de salvamontişti după trei ore

Salvamontiştii vâlceni au intervenit vineri pentru salvarea unui bărbat căzut printre stânci în satul Romanii de Sus, oraşul Horezu.

Potrivit şefului Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, bărbatul, care după haine pare a fi pădurar, s-a prăbuşit aproape 100 de metri în gol, pentru scoaterea lui de acolo intervenindu-se mai bine de trei ore.

"Am fost noi, de la Salvamont şi încă doi bărbaţi pe care i-am găsit acolo, cel mai probabil prieteni de-ai lui. E fost o intervenţie extrem de dificilă pentru că este o zonă stâncoasă, abruptă şi greu accesibilă pentru că stâncile erau umede şi foarte alunecoase. Bărbatul a căzut aproximativ 100 de metri în gol şi dacă nu avea prezenţa de spirit să se prindă cu membrele de pereţii stâncoşi se mai ducea încă 100 de metri în jos. L-am scos de acolo cu o tragă pe verticală şi l-am dus într-o zonă sigură de unde a fost preluat de o ambulanţă SAJ. Nu ştiu despre starea lui de sănătate, că nu am avut timp să-l examinăm, însă avea multe traumatisme", a spus şeful Salvamont Vâlcea.

Reprezentanţii ISU Vâlcea, care s-au deplasat în zonă cu un echipaj SMURD alături de salvamontişti şi jandarmi montani, au precizat că bărbatul a fost preluat de cei de la Ambulanţa Vâlcea conştient, cu politraumatisme şi excoriaţii, fiind transportat la Compartimentul de Primiri Urgenţe din Horezu pentru investigaţii medicale amănunţite. AGERPRES / (AS - autor: Ramona Dincă, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…