Vâlcea: Doi bărbaţi care au agresat şi ameninţat doi pădurari, arestaţi preventiv

Vâlcea: Doi bărbaţi care au agresat şi ameninţat doi pădurari, arestaţi preventiv

Doi bărbaţi care au ameninţat şi agresat doi pădurari de la ocoalele silvice Cozia Negoi şi Voieasa au fost arestaţi preventiv pentru ultraj, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi remis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, cei doi bărbaţi inculpaţi pentru ultraj au fost reţinuţi de procurorii din Brezoi pe 26 aprilie, iar faptele pentru care sunt acuzaţi s-au produs în seara zilei de 25 aprilie, în cantonul nr. 2 Valea lui Stan din localitatea Brezoi.

Anchetatorii au stabilit că unul dintre inculpaţi a ameninţat cu moartea şi cu acte de violenţă un pădurar şi a lovit maşina acestuia cu un topor şi cu o piatră, iar celălalt inculpat, care sustrăgea material lemnos, a lovit un alt pădurar care a fost nevoit să se apere trăgând focuri de armă neletală.

"În data de 25.04.2020, în jurul orelor 19,00-19,30, inculpatul Furdui Mihai Bogdan a ameninţat cu moartea şi cu acte de violenţă persoana vătămată D.D., pădurar în cadrul Ocolului Silvic Cozia Negoiu, în timp ce acesta se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu legate de apărarea integrităţii fondului forestier împotriva tăierilor ilegale de arbori şi a sustragerilor de material lemnos pe raza localităţii Brezoi, cantonul nr. 2 Valea lui Stan, UPI, jud. Vâlcea, inculpatul Furdui Mihai Bogdan lovind de asemenea cu un topor şi cu o piatră autoturismul victimei, deteriorându-l; în data de 25.04.2020, în jurul orei 20,30, inculpatul Furdui Viorel - care anterior a fost observat de către persoana vătămată T.C. pădurar în cadrul Ocolului Silvic Voineasa, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu (...) pe raza localităţii Brezoi, cantonul nr.18 Valea lui Stan, UPIII Păscoaia UA 245-247, în timp ce sustrăgea material lemnos - l-a agresat fizic pe numitul T.C., lovindu-l cu pumnul la nivelul capului şi - după ce victima a căzut pe sol - cu piciorul la nivelul corpului. Pentru a se apăra, pădurarul a folosit armamentul din dotare trăgând mai multe focuri de armă neletală în aer şi un proiectil (din cauciuc) în direcţia inculpatului, producându-i o leziune minoră", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi.

Instanţa a emis pe numele celor doi inculpaţi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. AGERPRES / (AS - autor Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...