Vâlcea: Elev amendat cu 2.500 de lei după ce a intrat la cursuri cu un pistol airsoft

Vâlcea: Elev amendat cu 2.500 de lei după ce a intrat la cursuri cu un pistol airsoft

Un elev în vârstă de 17 ani de la o unitate de învăţământ din municipiul Râmnicu Vâlcea a primit o amendă de 2.500 de lei după ce a fost prins la cursuri cu un pistol de tip airsoft asupra sa, au informat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, incidentul s-a petrecut luni, conducerea şcolii fiind cea care a anunţat autorităţile că tânărul a venit înarmat la şcoală.

"Jandarmii care se aflau în apropierea unităţii de învăţământ au intervenit imediat, iar în urma verificărilor efectuate, au descoperit asupra tânărului de 17 ani, un pistol de tip airsoft. Întrebat cum a intrat în posesia lui, acesta le-a răspuns jandarmilor că a cumpărat pistolul de pe un site cu anunţuri, de la un necunoscut", a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea, George Tacale.

Reprezentantul Jandarmeriei Vâlcea a menţionat că pentru acest tip de arme este nevoie de un aviz special, neputând fi achiziţionate de minori şi nici folosite în public, deoarece deşi sunt considerate de mulţi drept jucării, ele pot fi periculoase. AGERPRES / (AS -autor: Ramona Dincă, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...