Vâlcea: Firma care furnizează cornurile pentru elevii din judeţ, amendată de DSVSA cu 34.000 de lei

Vâlcea: Firma care furnizează cornurile pentru elevii din judeţ, amendată de DSVSA cu 34.000 de lei

Firma din Constanţa care furnizează în Vâlcea produsele de panificaţie în cadrul programului guvernamental "Laptele şi cornul" a primit trei amenzi, în valoare totală de 34.000 lei, în urma controalelor demarate de autorităţi după ce elevi de la mai multe şcoli din judeţ au primit cornuri mucegăite la şcoală.

Subprefectul judeţului Vâlcea, Aurora Gherghina, a declarat vineri că sancţiunile au fost date de către inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vâlcea în urma unor verificări efectuate la punctul de lucru pe care firma constănţeană l-a deschis în comuna Bujoreni.

"În această săptămână, în fiecare zi aproape, instituţiile statului au mers şi au verificat programul "Laptele şi cornul". Astfel, în cursul zilei de ieri (joi, n.r.), cei de la DSVSA, împreună cu Poliţia, au verificat inclusiv depozitele şi maşinile cu care s-a făcut transportul acestor produse, aplicând şi sancţiuni contravenţionale. A fost dată o sancţiune de 12.000 de lei, conform HG 984/2005, pentru mijloc de transport neînregistrat sanitar-veterinar şi fără document de dezinsecţie, o altă amendă, tot de 12.000 de lei, pentru existenţa, la controlul documentelor, a unor neconcordanţe între situaţia existentă şi atestările din certificatele sanitare de transport sau alte documente prevăzute în legislaţia în vigoare şi o amendă de 10.000 de lei pentru comercializarea produselor în spaţii neaprobate sanitar-veterinar. Deci, era vorba de avize", a precizat subprefectul de Vâlcea.

Săptămâna trecută, autorităţile judeţului au fost sesizate că elevi de la mai multe şcoli din Vâlcea au primit cornuri mucegăite, inspectorii şcolari, cei de la Direcţia de Sănătatea Publică şi cei de la DSVSA declanşând luni anchete în toate unităţile din judeţ, dar şi la firmele care furnizează aceste produse în cadrul programului guvernamental "Laptele şi cornul". AGERPRES / (AS - autor: Ramona Dincă, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria