Vâlcea: Peste 2.000 de persoane au făcut anul acesta tratament de recuperare post COVID la Băile Govora

Vâlcea: Peste 2.000 de persoane au făcut anul acesta tratament de recuperare post COVID la Băile Govora

Staţiunea vâlceană Băile Govora, recunoscută de mai bine de un secol pentru tratarea afecţiunilor respiratorii, a devenit în ultima perioadă o destinaţie căutată de persoanele care au avut infecţii cu noul coronavirus, medicii balneologi locali dezvoltând chiar şi un program medical de recuperare special pentru convalescenţii COVID.

Violeta Niţulescu, directorul general al SC Băile Govora SA, principalul operator de turism din localitate, a declarat marţi pentru AGERPRES că în bazele de tratament balnear din staţiune au fost tratate anul acesta peste 2.000 de persoane care au trecut prin boală şi au rămas cu dificultăţi de respiraţie, adică mai bine de 80% dintre turiştii care au ajuns la tratament aici.

"Încă din vara anului trecut, noi am lansat un pachet turistic pentru recuperarea post COVID, care cuprinde cazare cu demipensiune, examinare medicală de specialitate şi, ce este cel mai important pentru această recuperare, un număr de proceduri terapeutice atât inhalatorii cât şi de kinetoterapie, care îi ajută practic pe cei care au trecut prin boală şi au rămas cu sechele pulmonare să înveţe să respire corect. Nu suntem singurii din ţară care oferim astfel de pachete turistice, dar atuul nostru este că avem o experienţă de peste 100 de ani în tratarea afecţiunilor respiratorii, iar procedurile dezvoltate aici în decursul anilor s-au dovedit benefice în orice boală pulmonară. Acesta este şi motivul pentru care acest pachet turistic este şi foarte solicitat, săptămâna viitoare urmând să primim pe această ofertă încă 80 de turişti. Pachetele sunt de cinci sau 10 nopţi de cazare, însă, pentru suport în recuperarea respiratorie, cei mai mulţi turişti au ales pachetul de 10 nopţi", a precizat Violeta Niţulescu.

Băile Govora este o staţiune balneară de interes naţional, deschisă tot timpul anului, renumită în ţară şi în străinătate pentru varietatea şi caracterul terapeutic al apelor minerale cu iod, brom sau sulf, care se folosesc aici de peste 100 de ani, în tratamentul afecţiunilor respiratorii, reumatismale şi de piele. AGERPRES/ (AS - autor: Ramona Dincă, editor: Georgiana Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”