Vâlcea: Procurorii au deschis dosar penal în cazul exploziei de la Băbeni

Vâlcea: Procurorii au deschis dosar penal în cazul exploziei de la Băbeni

Procurorii vâlceni au deschis dosar penal în cazul exploziei de joi, de la Uzina Mecanică Băbeni, fiind efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

"La locul producerii exploziei s-a deplasat o echipă complexă compusă din ofiţeri de poliţie judiciară, specialişti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care efectuează cercetarea la faţa locului. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică", se arată într-un comunicat transmis joi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Joi după amiază, la Uzina Mecanică Băbeni, societate specializată în delaborarea muniţiei de artilerie şi aviaţie, a avut loc o explozie generată de o mină antipersonal, în care şi-au pierdut viaţa patru muncitori, iar alţi patru au fost răniţi. Deflagraţia nu a fost urmată de un incendiu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”