Vâlcea: Secţia ORL de la SJU Vâlcea, închisă temporar după ce un cadru medical a fost confirmat cu coronavirus

Vâlcea: Secţia ORL de la SJU Vâlcea, închisă temporar după ce un cadru medical a fost confirmat cu coronavirus

Secţia ORL din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea a fost închisă temporar după ce un cadru medical a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat al unităţii medicale transmis luni presei.

"Din testele efectuate pacienţilor suspecţi SARS-CoV-2 care s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea în data de 5 aprilie 2020, un singur test este pozitiv. Acesta aparţine unui cadru medical, angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea - Secţia ORL. S-au luat imediat toate măsurile de protecţie, de dezinfectare a spaţiilor, de testare a tuturor contacţilor din Secţia ORL. Secţia ORL a fost temporar închisă. Imediat ce vom avea rezultatul testelor, vă vom comunica", se arată în comunicatul citat.

Potrivit aceleiaşi surse, datele preliminare ale anchetei epidemiologice indică o transmitere intracomunitară.

"A fost începută şi ancheta epidemiologică şi datele preliminare indică o transmitere intracomunitară. Informăm populaţia judeţului Vâlcea că luăm toate măsurile necesare pentru limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2", se precizează în comunicatul SJU Vâlcea.

Din datele oficiale, în judeţul Vâlcea sunt luni opt cazuri confirmate de coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale