Valentin Ionescu: Firmele rusești din România trebuie puse sub sechestru. Dacă Ucraina cade, trebuie naționalizate

Valentin Ionescu: Firmele rusești din România trebuie puse sub sechestru. Dacă Ucraina cade, trebuie naționalizate

Fostul ministru al Privatizării, Valentin Ionescu, susține că România nu trebuie să mai aștepte ocuparea integrală a Ucrainei de către ruși pentru a naționaliza toate firmele rusești prezente în țara noastră.

Firmele rusești de pe teritoriul altor țări, inclusiv România, pot constitui un sprijin logistic și financiar pentru acțiuni de spionaj, pentru plata agenților de influență, precum și pentru racolarea trădătorilor din țara în care operează aceste firme, scrie Ionescu pe siteul Defapt.ro.

Din acest motiv, apreciez că în această fază se impune ca legislația românească să fie modificată pentru a permite punerea sub sechestru a firmelor rusești care operează în România, indiferent dacă oficial/legal apar ca având acționariat într-o țară europeană.

Conducerea firmelor rusești de pe teritoriul României trebuie pusă sub controlul unui împuternicit special al Guvernului României.

De asemenea, dacă Ucraina se prăbușește sub ocupație rusească, toate firmele rusești de pe teritoriul României trebuie naționalizate.

Apreciez că toate firmele rusești de pe teritoriul României care opereaza în domeniul energiei și metalurgiei trebuie naționalizate și fără condiția ca Ucraina să fie ocupată total de ruși.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...