Valentin Jucan, membru CNA, cere public numele televiziunilor implicate în cazul Ludovic Orban

Valentin Jucan, membru CNA, cere public numele televiziunilor implicate în cazul Ludovic Orban

Comunicatul de ieri al DNA menţiona două televiziuni implicate în investigaţiile sale privindu-l pe Ludovic Orban, fosta nominalizare a PNL la cursa pentru Primăria Capitalei. Astăzi, Valentin Jucan cere nominalizarea acestor posturi de televiziune.

Valentin Jucan, membru CNA, cere public numele televiziunilor implicate în cazul Ludovic Orban (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Într-un comunicat de presă, Valentin Jucan, membru CNA solicită:

"În calitate de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, garant al interesului public (L.504/2002, art. 11, alin. 6), în legătură cu comunicatul de presă remis presei de către Direcţia Naţională Anticorupţie – DNA, în data de 11 aprilie a.c., referitor la punerea în mişcare a acţiunii penale şi dispunerea luării măsurii controlului judiciar în legătură cu un candidat propus la primăria generală a Capitalei, în speţă, legat de aspectul invocat în comunicat care arată că persoana în cauză a solicitat sume de bani pentru a fi folosite în promovarea ilegală a imaginii proprii la două posturi de televiziune; în vederea sesizării Consiliului Naţional al Audiovizualului, respectiv a aplicării prevederilor legale din Legea audiovizualului, art. 8, alin. 1, lit “a” şi a art. 10, alin. 6, inclusiv pentru sesizarea organelor judiciare şi a comisiilor pentru cultură din Senat şi Camera deputaţilor; pentru respectarea cadrului legal de desfăşurare a campaniilor electorale şi respectarea obligaţiilor la a informa corect în orice moment, cu invocarea normelor legale care se regăsesc în Legea audiovizualului nr. 505 din 2002, republicată, art. 3 alin. 2, art. 6 alin.2 şi alin.3, art. 26 ind.1, dar şi în Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, art. 139."

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...