Valiza diplomatică a unor oficiali nord-coreeni, confiscată într-un incident la New York, susține Phenianul

Valiza diplomatică a unor oficiali nord-coreeni, confiscată într-un incident la New York, susține Phenianul

Coreea de Nord a acuzat duminică autoritățile americane că ar fi agresat diplomați nord-coreeni la aeroportul John F. Kennedy din New York și le-ar fi confiscat acestora valiza diplomatică, transmite AFP.

Potrivit ministerului nord-coreean al Afacerilor Externe, citat de agenția oficială KCNA, funcționari americani au confiscat valiza diplomatică a reprezentanților nord-coreeni care se pregăteau să revină în Coreea de Nord după ce au participat la o conferință la New York.

Phenianul a cerut Washingtonului să ofere explicații privind acest incident, calificat ca "provocare", conform agenției.

"Cum diplomații rezistau cu putere, ei au confiscat valiza diplomatică, făcând uz de violență fizică", a afirmat ministerul.

Delegația nord-coreeană s-a aflat la New York pentru a participa la conferința țărilor semnatare ale Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități, a indicat KCNA.

Ministerul de Externe de la Phenian a cerut comunității internaționale să aibă "serios" în vedere un alt loc decât New York-ul pentru organizarea unor conferințe internaționale de prim rang.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…