Valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a coborât sub pragul de 1.000 de miliarde de dolari

Valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a coborât sub pragul de 1.000 de miliarde de dolari

Potrivit sursei citate, la nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piaţă sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP şi Bitcoin Cash.

Valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor existente la nivel global a atins un maxim de 2.900 de miliarde de dolari în luna noiembrie 2021, însă este într-o continuă scădere de la începutul acestui an, informează Agerpres.

Numai în ultimele două luni valoarea de piaţă a criptomonedelor a scăzut cu 1.000 de miliarde de dolari pe măsură ce investitorii au renunţat la activele considerate riscante în contextul inflaţiei ridicate şi a îngrijorărilor că majorarea dobânzilor de către băncile centrale va afecta creşterea economică.

„În condiţiile în care inflaţia se dovedeşte un adversar mai dificil decât se preconiza, Bitcoin şi Ether continuă să sufere în ringul bursier. Ele sunt primele victime ale fugii dinspre activele riscante, pe măsură ce investitorii sunt preocupaţi de creşterea explozivă a preţurilor de consum în întreaga lume" susţine Susannah Streeter, analist la Hargreaves Lansdown.

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb şi care poate fi transferată, stocată şi tranzacţionată în mod electronic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?