Valoarea depozitelor constituite în bănci a scăzut cu 1,2% în ianuarie; economiile în lei ale firmelor, în scădere cu 5,8%

Valoarea depozitelor constituite în bănci a scăzut cu 1,2% în ianuarie; economiile în lei ale firmelor, în scădere cu 5,8%

Valoarea depozitelor constituite în bănci de populație și firme a scăzut, în ianuarie 2016, cu 1,2% față de decembrie 2015, pe fondul lichidărilor depozitelor în lei de către firme, care au retras din bănci 5,8% din economiile în lei într-o singură lună, reiese din datele publicate marți de Banca Națională a României (BNR). Comparativ cu ianuarie 2015, depozitele în bănci au crescut cu 8,8%, tot pe seama componentei în lei pentru persoane juridice, unde s-a consemnat un avans anual de 15%.

Depozitele în lei ale gospodăriilor populației au crescut, în ianuarie față de decembrie, cu 1,4%, până la 93 de miliarde de lei, iar față de ianuarie 2015 avansul este de 6,8% (9,1% în termeni reali).

'Depozitele în valută ale rezidenților gospodării ale populației și persoane juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare), exprimate în lei, s-au majorat cu 0,4%, până la nivelul de 82.455,5 milioane lei (exprimate în euro, depozitele în valută s-au majorat cu 0,2%, până la 18.187,2 milioane euro). Comparativ cu aceeași lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenților exprimate în lei au crescut cu 5,8% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenților s-au majorat cu 3,7%); depozitele în valută ale gospodăriilor populației exprimate în lei au crescut cu 6,2% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populației s-au majorat cu 4,1%), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare) exprimate în lei au crescut cu 5% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenților persoane juridice s-au majorat cu 2,9%)', se arată într-un comunicat al BNR.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?