Valoarea echipamentelor pierdute de armata rusă în șase luni de război în Ucraina

Valoarea echipamentelor pierdute de armata rusă în șase luni de război în Ucraina

În șase luni de război, armata ucraineană a distrus arme și echipamente militare rusești în valoare de 16,6 miliarde de dolari, cea mai mare lovitură fiind dată prin scufundarea crucișătorului Moskva, relatează forbes.ua.

Crucișătorul Moskva s-a scufundat în urma unor atacuri cu rachete FOTO Twitter/ Unian

Începând din 24 februarie, odată cu lansarea invaziei din Ucraina, armata rusă a pierdut 12.142 de echipamente în valoare de 16,6 miliarde de dolari, excluzând rachetele.

Cea mai mare pierdere a armatei ruse a fost crucișătorul „Moskva”, evaluat de 750 de milioane de dolari.

În afară de scufundarea navei Moskva, armata ucraineană a provocat pierderi de 165 de milioane de dolari Rusiei prin acțiunile sale de a recupera Insula Șerpilor. Opt sisteme antiaeriene de tip Tor, Pantsir și Strela au fost distruse în operațiunea de eliberare a insulei din Marea Neagră.

Alte pierderi însemnate pentru Rusia sunt avionul militar de transport greu Il-76, estimat la 86 de milioane de dolari, și nava de desant Saratov, estimată la 75 de milioane de dolari.

Potrivit Forbes, pierderile Rusiei arată astfel: 234 de avioane de luptă în valoare de 5,3 miliarde de dolari, 1.924 de tancuri în valoare de 2,98 miliarde de dolari, 4.243 de vehicule blindate în valoare de 2,53 miliarde de dolari, 199 de elicoptere în valoare de 2,08 miliarde de dolari și 147 de sisteme de rachete în valoare de 1,03 miliarde de dolari, plus alte arme și echipamente în valoare de 2,64 miliarde de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...