Vameșii francezi, șocați de descoperirea făcută în camionul condus de doi români. Amendă de 48.000 de euro și închisoare

Vameșii francezi, șocați de descoperirea făcută în camionul condus de doi români. Amendă de 48.000 de euro și închisoare

Ei au fost judecați în regim de urgență, după ce au fost acuzați că au transportat și încercat să introducă în Anglia 120 de kilograme de cocaină.

FOTO Shutterstock

Doi șoferi din România, de 31 și 35 de ani, au fost condamnați în Franța, dar și amendați de statul francez pentru transport de cocaină.

Cei doi au fost acuzați că au încercat să introducă în Marea Britanie 120 de kilograme de cocaină, ”marfă” care valora peste 4,8 milioane de euro.

Ei au fost prinși pe 10 aprilie, la terminalul Calais al Eurotunelului, iar vameșii au controlat riguros camionul plin cu paleți cu marfă poștală.

Românii transportau cocaină

Românii transportau cocaină

Polițiștii vamali au găsit trei lăzi din plastic care conțineau pungi de supermarket în care se aflau pachete cu cocaină , 108 în total. Baran și Fălcuie au declarat că au preluat remorca în Belgia la cererea șefului lor și nu ar fi asistat la încărcare.La acel moment, românii aveau cazierele curate. Avocatul Philippe Robert a spus în instanță că a fost o poveste foarte tristă pentru clienții săi și că trebuia judecat cazul concret, fapta nefiind un obicei. Conform avocatului, dosarul este incomplet și ar fi fost mai bine să se ceară o cercetare ulterioară”, potrivit ziarulromanesc.de.

Români au fost condamnați la trei ani de închisoare cu detenție, dar trebuie să plătească administrației vamale și o amendă de 48.000 de euro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…