Vanghelie: Până pe 20 aprilie veți vedea șapte candidați la sectoare plus Primăria Generală

Vanghelie: Până pe 20 aprilie veți vedea șapte candidați la sectoare plus Primăria Generală

Marian Vanghelie a declarat joi că, până pe data de 20 aprilie, va prezenta lista candidaților Partidului Dreptății Sociale la Primăria Capitalei și la cele șase sectoare, el susținând că, dacă nu va reuși până la alegerile parlamentare să fie mai puternic decât PSD, "va pleca acasă".

"Pot să vă spun că până pe 20 (aprilie — n.r.) veți vedea șapte candidați pe șase sectoare plus Primăria Generală a Capitalei, care se vor bate pe voturile de stânga din România. Și atunci o să vedeți dacă eu candidez sau nu candidez. Dacă nu voi reuși până la alegerile parlamentare să fiu mai puternic ca PSD, plec acasă. Și vă spun aceste lucruri în urma discuțiilor cu mii de oameni la telefon", a precizat Vanghelie, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă intenționează să candideze la Capitală sau la Primăria sectorului 5 pe care a condus-o, el a spus că dorește să creeze un moment "atipic", cu șapte candidaturi, "să explodeze un pic și doamna Firea" (Gabriela Firea, candidatul PSD la PMB — n.r.).

"Să înțeleagă doamna Firea că stânga suntem noi și nu este ea. Nu are nicio legătură cu stânga, nu are nicio legătură cu PSD. O să vedeți membrii din PSD de 20 de ani, membri care vor fi candidații noștri", a susținut Vanghelie.

El s-a referit ironic și la președintele PSD, Liviu Dragnea: "Uitați-vă și dumneavoastră la stânga și la domnul Dragnea. Mă raportez la cei 600.000 — 500.000 de pesediști care au zis că l-au votat. Dar vă spun un singur lucru: se răscolesc în pat sub plapumă lângă nevestele lor atunci când îl văd pe acest simpatic lider de stânga, autentic, de la Teleorman".

"Ce să mai spun, că nu știi ce să mai spui în PSD, cui să îi spui. La București, nu mai avem sediu, au dat sediul. Se întâlnesc într-un bar cinci persoane și iau decizia. Acum se întâlnesc într-un băruleț, au dat sediul, aflați că nu au sediu. Păi de unde candidează doamna Firea, întrebarea mea, de unde se organizează, de la Ilfov, de la Teleorman. Nu știu", a susținut Vanghelie.

Marian Vanghelie a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că preia conducerea Partidului Dreptății Sociale — formațiune care va avea congresul în aproximativ trei săptămâni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...