Vânt, grindină și descărcări electrice anunțate de meteorologi. Județele care intră sub cod galben

Vânt, grindină și descărcări electrice anunțate de meteorologi. Județele care intră sub cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi o atenţionare Cod galben de vreme instabilă, valabilă după ora 12, în cea mai mare parte a țării.

Sunt așteptate rafale de 55...70 km/h. FOTO Inquam Photos

Intervalul de valabilitate al atenționării ANM este 11 iunie, ora 12 – 11 iunie, ora 23.

Zone afectate de instabilitate atmosferică: conform hărții. FOTO ANM

Zone afectate de instabilitate atmosferică: conform hărții. FOTO ANM

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei și cea mai mare parte a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice”, precizează ANM.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp, mai precizează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Caniculă, în restul țării

Amintim că ANM a anunțat tot marți că mai multe județe din țară intră sub cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic.

Zone afectate de caniculă. FOTO ANM

Zone afectate de caniculă. FOTO ANM

Până miercuri dimineața, „în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei și în sudul Moldovei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Totodată, pe alocuri noaptea va fi tropicală, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade”, potrivit avertizării Cod portocaliu emise marți de ANM.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...