Varanul. Forța brută din spatele luptei pentru amnistierea și grațierea borfașilor

Varanul. Forța brută din spatele luptei pentru amnistierea și grațierea borfașilor

Restaurația în justiție declanșată de PSD are în spate câteva personaje cu o imensă putere financiară, mediatică și politică. Dan Voiculescu, Puiu Popoviciu, Alexander Adamescu și grupul de la Monaco sunt câțiva dintre principalii ”sponsori” ai mișcării politice conduse de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. Dintre toți însă, Voiculescu este cel care are cea mai mare influență asupra direcției PSD, prin intermediul măciucii numite Antena 3. Și are câteva mize personale majore: răzbunarea pentru anii de pușcărie, ștergerea cazierului și o viitoare candidatură la europarlamentare, scrie jurnalistul Cristian Pantazi pe  G4Media.ro .

Or, pentru a putea candida, are nevoie de cazier curat. I-l poate oferi doar OUG-ul de amnistie și grațiere, pentru care îl presează la maximum pe Liviu Dragnea, aliatul lui natural, care și el are nevoie de îngenuncherea totală a justiției. De aici vin și atacurile din ultimele zile la Tudorel Toader, criticat vehement în studioul Antenei 3 pentru gafa de la cererea de revocare a lui Augustin Lazăr. Nu revocarea semi-eșuată lui Lazăr îi interesează pe oamenii lui Voiculescu, ci faptul că Tudorel Toader nu vrea să dea OUG pentru amnistie și grațiere.

Dan Voiculescu (72 de ani, eliberat condiționat după trei ani în inchisoare din condamnarea de zece ani pentru corupție) este proprietarul de facto al celui mai temut instrument de presiune mediatică, Antena 3. Cu tripleta Adrian Ursu – Mircea Badea – Mihai Gâdea capabilă de linșaje mediatice cu rezultate spectaculoase, dar și cu falangele online Luju.ro și DCNews.ro mereu cu arma la picior, Voiculescu nu s-a mulțumit să bage în sperieți mare parte a clasei politice.

Uniunea Europeană a devenit ținta preferată a securistului – turnător Felix, alintat ”Varanul”. Campaniile anti-UE au luat o amploare fără precedent în acest an, odată cu intensificarea dezbaterilor de la Bruxelles pe tema statului de drept din România.

Scăderea cu 10 puncte procentuale a euro-optimismului românilor în octombrie față de aprilie are printre cauzele principale tocmai aceste atacuri fără precedent de la Antena 3, dezlănțuită împotriva UE, pe care Gâdea &co o descriu drept frâna în calea suveranității depline a României. O suveranitate care ar trebui să le dea libertate totală borfașilor, să facă furtul din bani publici o regulă și să distrugă și ultimele rămășițe ale luptei anti-corupție, firește.

Să nu uităm eficiența acestor campanii ale Antenei 3: ele sunt atât de dure, încât au fost menționate în rapoartele MCV din 2013. Inclusiv la Ambasada Statelor Unite, Antena 3 este văzută oficial ca o televiziune anti-UE și anti-SUA, oricât se străduiește să mimeze pro-americanismul prin înfrățirea cu CNN.

Pornirea lui Voiculescu și a minionilor săi împotriva UE nu se oprește aici. Tot din măruntaiele Antenei izvorăște și ideologia RoExit, ieșirea din UE propovăduită de fostul colonel SRI Daniel Dragomir. Creatorul unui partid minuscul susținut și de fugarul Alexander Adamescu, Dragomir vrea, în esență, același lucru ca stăpânul Voiculescu: libertate deplină pentru penali. Liniile de discurs ale lui Dragomir și locotenenților lui vin de la Grivco, atunci când nu interferează direct cu mesajele din Sputnik.

Șantajul permanent al lui Voiculescu la PSD funcționează perfect încă din anii 2000, când Varanul l-a păcălit pe Adrian Năstase să-i bage minusculul partid în Parlament la schimb cu susținerea mediatică. Șantajul e acum la apogeu: Antena 3 l-a susținut din greu pe Dragnea de când a preluat șefia PSD, la schimb cu promisiunea grațierii și amnistiei. Voiculescu va merge pe mâna șefului PSD până când îi va fi clar că acesta nu poate trece OUG-ul cerut. În acel moment, Voiculescu va trece la următorul politician care-i va flutura pe la nas izbăvirea mult dorită de justiție.

Răul pe care îl fac Voiculescu și trustul lui în România e tot mai ușor de cuantificat. Antena 3 s-a transformat treptat în Rahova TV: în platourile televiziunii se strâng săptămânal zeci de de infractori, condamnați definitiv și inculpați care distorsionează complet discursul public și întorc scara de valori cu susul în jos. Puterea de a suci mințile a milioane de români prin propagandă și manipulare îl transformă pe turnătorul infractor într-un pericol real pentru democrația fragilă din România.

În iulie 2017, la ieșirea de la Rahova, Dan Voiculescu declara: ”Mi-au fost furați trei ani din viață, acești trei ani nu mi-i va da nimeni înapoi”. Din acest motiv, proabil, a decis să și-i ia singur.




Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...