Varșovia se transformă într-o fortăreață, cu trei zile înainte de summitul NATO

Varșovia se transformă într-o fortăreață, cu trei zile înainte de summitul NATO

Cu trei zile înainte de summitul NATO și sosirea principalilor lideri occidentali, centrul Varșoviei a început, marți, să se transforme într-o fortăreață, cu măsuri de securitate sporită, relatează AFP.

Pe malurile râului Vistula, care traversează capitala poloneză, echipe de câte doi polițiști călare patrulează deja plajele de nisip, unde câțiva tineri mai fac încă plajă. Ascunse în spatele barurilor de pe plajă, zeci de loturi de bariere din fier așteaptă să fie desfășurate.

În câteva ore, un gard din fier înalt de doi metri a înconjurat deja Stadionul Național, locul-cheie al reuniunilor din timpul celui de-al 27-lea summit al NATO. Polițiști în veste galben fluorescent sunt postați din zece în zece metri pe versantul stadionului care dă spre Vistula.

Începând de joi, podurile din jurul stadionului și străzile din centrul orașului vor fi închise circulației.

Prezentat de autoritățile poloneze drept cel mai mare din istoria NATO, summitul de la Varșovia va reuni 18 președinți, 21 de șefi de guvern, 41 de miniștri de externe și 39 de miniștri ai apărării.

Pe lângă membrii NATO, la Varșovia sunt așteptați și liderii UE și ai țărilor asociate sau partenere, precum Georgia, Ucraina sau Afganistan. Delegațiile numără în total peste 2.200 de membri, iar numărul jurnaliștilor acreditați a depășit 2.000.

Președintele american Barack Obama ar trebui să se simtă ca la el acasă: printr-o delicată atenție din partea gazdelor, el va găsi în interiorul stadionului o cameră amenajată în maniera Biroului Oval de la Casa Albă, a precizat pentru AFP atașatul de presă al Ambasadei SUA în Polonia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Suntem distruși, fraților! / 25% dintre profesorii României provin de la Spiru Haret! 40% dintre profesorii din …

2 Cartea Proastei, la fel ca ea: Plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri

3 ULTIMA ORĂ Noi reguli la schimbarea furnizorului de energie electrică / Consumatorii casnici vor trebui să comun…

4 Manda apare ca suspect într-un dosar la DNA, clasic pentru PSD

5 VIDEO Dacă făcea un pesedist asta, toată lumea înjura cu năduf...