Vârsta de pensionare nu va crește în România – spune ministrul muncii, Marius Budăi

Vârsta de pensionare nu va crește în România – spune ministrul muncii, Marius Budăi

Realizator: Nicoleta Turcu – Vârsta de pensionare nu va crește în România – a dat asigurări astăzi noul ministru al muncii, Marius Budăi. El a explicat că motivul este că speranța pentru o viață sănătoasă la bărbați, de exemplu, este de doar 60 de ani.
Marius Budăi: Am explicat foarte clar și mi-am asumat și în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie întâi să ridicăm speranța de viață și abia ulterior să ne gândim la o eventuală creștere a vârstei de pensionare. Speranța de viață pentru bărbați este de 70 de ani și șase luni. Da! Ei, speranța de viață sănătoasă este în jur de 59-60 de ani. Păi nu putem să spunem că noi scoatem oamenii la pensie cu picioarele înainte din producție, din birouri și de acolo de unde lucrează.
Reporter: În același timp noul ministru al familiei, Gabriela Firea, promite politici publice pentru stimularea natalității. Săptămâna viitoare va fi prezentat chiar și un calendar care să prevadă termene clare de implementare a unor acte normative.
Gabriela Firea: Aş vrea să subliniez un aspect foarte important, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse nu va fi o instituție care va oferi doar vouchere și suplimente, ci va stabili politici publice necesare pentru stimularea natalității./rpatulea/pvelisar

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina