Vârsta medie a unui soldat ucrainean implicat în războiul cu Rusia a depășit 40 de ani. Țara se confruntă cu probleme de noi recruți

Vârsta medie a unui soldat ucrainean implicat în războiul cu Rusia a depășit 40 de ani. Țara se confruntă cu probleme de noi recruți

Soldații din Ucraina sunt din ce în ce mai bătrâni, în timp ce țara se confruntă cu o lipsă de soldați după aproximativ 20 de luni de lupte brutale împotriva Rusiei.

Soldați ucraineni Foto Profimedia

În timp ce nenumăratele pierderi de vieți omenești au îngreunat forțele ucrainene, vârsta medie a unui soldat din această țară se situează în prezent în jurul vârstei de 43 de ani, a relatat săptămâna trecută revista Time, scrie businessinsider.com.

Această medie este în creștere cu aproape 10 ani față de martie 2022, la o lună după începerea războiului, când vârsta medie a unui soldat ucrainean era cuprinsă între 30 și 35 de ani, potrivit FT.

"Acum sunt bărbați în toată firea și nu sunt chiar atât de sănătoși la început", a declarat pentru Time un apropiat al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. "Aceasta este Ucraina. Nu Scandinavia".

Ucraina nu face public numărul de morți sau răniți în rândul trupelor sale, dar oficialii occidentali au declarat în august că bilanțul total al victimelor războiului (morți și răniți) se apropie de 500.000.

Pe măsură ce războiul se prelungește, Zelenski este îngrijorat de faptul că sprijinul internațional pentru această țară se diminuează, a declarat el pentru Time. Mai puțin de jumătate dintre americani susțin în continuare Congresul să dea mai multe arme Ucrainei, potrivit unui sondaj Reuters din octombrie, în care 35% nu sunt de acord, iar restul respondenților nu sunt siguri.

Un membru vechi al echipei lui Zelenski a declarat pentru Time că președintele se simte trădat de aliații occidentali ai Ucrainei, despre care consideră că au dat țării doar ceea ce are nevoie pentru a supraviețui războiului, dar nu pentru a învinge definitiv Rusia.

Cu toate acestea, în timp ce legislatorii americani se ceartă dacă să continue să finanțeze Ucraina, problemele de personal ale țării ar putea fi mai grave decât lipsa de echipament.

Chiar dacă SUA ar furniza Ucrainei toate armele promise, un consilier al lui Zelenski a declarat pentru Time, Ucraina pur și simplu "nu are oamenii care să le folosească".

Când a început războiul, în februarie 2022, recruții ucraineni erau numeroși; oamenii s-au oferit voluntari în masă pentru a-și apăra țara de invadatorii ruși, în timp ce un efort de mobilizare în masă care a interzis aproape tuturor bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să părăsească țara a întărit numărul de trupe încă de la început.

Dar recrutarea a scăzut semnificativ în aceste zile, a relatat Time, iar țara se străduiește să împiedice bărbații în vârstă de luptă să fugă.

În august, Zelenski l-a concediat pe șeful birourilor de recrutare din fiecare regiune a țării, pe fondul îngrijorărilor legate de corupția în materie de recrutare. Dar mișcarea s-a întors împotriva sa, a declarat un ofițer militar ucrainean de rang înalt pentru Time, și a încetinit eforturile de recrutare până la o oprire efectivă.

Ucraina este, de asemenea, una dintre cele mai bătrâne țări din lume, una din patru persoane având peste 60 de ani.

La începutul acestui an, Insider a relatat despre pensionarii care luptă cot la cot cu camarazii lor mai tineri în Ucraina, inclusiv un bărbat de 63 de ani și doi bărbați de 59 de ani care s-au oferit voluntari.

"Acum finalizăm ceea ce bunicii noștri au început acum 100 de ani. Când devine dificil, le spun întotdeauna băieților ce fel de luptători au fost", a declarat Leonid Onishchenko, un fost fizician nuclear în vârstă de 63 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”