Vârtejul din păr poate dezvălui anumite probleme de sănătate. Care este legătura între Brad Pitt şi musculiţa de fructe

Vârtejul din păr poate dezvălui anumite probleme de sănătate. Care este legătura între Brad Pitt şi musculiţa de fructe

Oamenii de ştiinţă americani au analizat în detaliu modul în care genele de polaritate acţionează asupra celulelor bolnave, fiind găsite similarităţi între Brad Pitt şi musculiţa de fructe, informează Descoperă.

Vârtejul din păr poate dezvălui anumite probleme de sănătate. Care este legătura între Brad Pitt şi musculiţa de fructe (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

În cadrul unui studiu s-a demonstrat faptul că Brad Pitt şi musculiţa de fructe au caracteristici comune, iar acestea sunt legate de coafura actorului.

Probabil că nu toată lumea a fost atentă la modul în care Brad Pitt îşi aranjează părul, însă se poate observa cu uşurinţă că are mai multe vârtejuri. Din câte se pare, ele se formează datorită aşa-numitelor "gene de polaritate". Acestea au rolul de a ajuta la menţinerea fluxului de nutrienţi între celule, ajutându-le se comunice între ele. Mai mult decât atât, genele de polaritate stimulează anumite structuri biologice să formeze modele genetice opuse, inclusiv în cazul părului uman, ducând la creşterea firelor în direcţii opuse, scrie Descoperă .

Genele au, de asemenea, rolul de a coordona poziţia celulelor în cadrul ţesuturilor. Acest mod de a dirija este întrerupt în momentul în care celulele canceroase se deplasează în organism, pe parcursul metastazelor. În această situaţie, tratarea bolii devine deosebit de dificilă.

O echipă de cercetători din cadrul Universităţii de Stat din Michigan a studiat în detaliu modul în care genele de polaritate reuşesc să controleze activitatea celulelor, în cazul musculiţelor de fructe. Experţii au aflat că acest procest este realizat cu ajutorul unei proteine responsabile pentru suprimarea retinoblastomului, o tumoare malignă ce se formează la nivelul retinei.

Cercetătorii au eliminat această proteină din organismul muştelor şi au observat cum aspectul acestora se schimbase foarte mult. S-a analizat în detaliu modul în care perii de pe aripile lor aveau o orientare haotică, demonstrându-se faptul că gena de polaritate controlează nu numai modul în care se dezvoltă ţesuturile canceroase, ci şi felul în care se dezvoltă firele de păr.

Similitudinile genetice dintre musculiţele de fructe şi oameni arată că proteina de polaritate ar putea ajuta medicii să trateze, în mod mult mai eficient, boli considerate în prezent incurabile.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...