Vasile Bănescu, despre educația sexuală în școli: „Nu trebuie să absolvim cursuri ca să fim oameni normali“

Vasile Bănescu, despre educația sexuală în școli: „Nu trebuie să absolvim cursuri ca să fim oameni normali“

Elevii învaţă la şcoală materii nenecesare, în defavoarea altora care sunt „cu adevărat formatoare”. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a explicat care este punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la introducerea educaţiei sexuale în şcoli.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române FOTO Adevărul

"Nu trebuie să absolvim cursuri de sexualitate ca să fim oameni normali(...) Mă întrebam unde este marea filosofie a sexualităţii ca să poată fi asimilată de-a lungul a foarte mulţi ani de studiu. Nu trebuie să absolvim cursuri de sexualitate ca să fim oameni normali. Deci problema este normalitatea sexualităţii, şi-mi asum lucrul acesta; există o sexualitate normală, o sexualitate validată din raţiuni multiple, de la intimitate în societate, familie şamd şi aceste lucruri trebuie luate în considerare. Nu trebuie să intrăm cu cizmele ideologice în sufletul unor copii inocenţi care nici nu se problematizează pe această temă la patru ani. Mai târziu, când e necesar, fireşte, cu scopul de a-i feri pe aceşti tineri de posibile alunecări care să le facă chiar lor rău. Aşadar, Educaţia este salvarea, cu majusculă, nu cu minusculă”, a afirmat Vasile Bănescu, la emisiunea Scenă Deschisă de la Digi24 .

Învătământul din România „stă pe loc"

Vasile Bănescu este de părere că învătământul din România „stă pe loc”, iar elevii învaţă la şcoală materii nenecesare.

Dacă ne resemnăm, dacă ascultăm acele sfaturi siropoase de gândire pozitivă, acceptă-te aşa cum eşti, mi se pare destul de nesemnificativ. Cum să te accepţi aşa cum eşti când tu nu eşti în ordine? E chiar riscant să te accepţi aşa cum eşti! Dimpotrivă, ai un sens, ai o vocaţie, trebuie să faci un efort! De aceea deplâng această stare pe loc, această încremenire a sistemului de învăţământ după 32 de ani, această intoxicare cu materii inutile, în defavoarea unor materii cu adevărat formatoare: literatură universală, filosofie, istorie naţională şi universală", a explicat Vasile Bănescu, pentru sursa citată.

Educația sexuală va fi studiată în școli. Legea a fost adoptată

Legea pentru educația sexuală a fost adoptată în iunie 2022 în Parlament cu 224 voturi pentru, 49 de abțineri și un singur vot împotrivă.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, stabilind că în unităţile şcolare se vor derula sistematic din clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor, programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?